Μήπως χρειάζεσαι μπαταριά AGM;

Μήπως χρειάζεσαι μπαταριά AGM;

Μπαταρίες AGM (Absorbed Glass Mat) START STOP

Οι μπαταρίες τύπου AGM χρησιμοποιούνται απο σύγχρονα αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν συστήματα Stop-Start, διαχείρισης και ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης. Λόγω της υψηλής αποδοσής τους μπορούν με ευκολία να αντεπεξέλθουν σε συστήματα υψηλών απαιτήσεων, προσφέροντας τριπλάσια αντοχή σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες.

Η τεχνολογία AGM, παλαιότερα περιοριζόταν στη κατασκευή μπαταριών εκκίνησης των μοτοσυκλετών. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν κατασκευάσθηκαν οι πρώτες μπαταρίες αυτού του τύπου για χρήση σε στρατιωτικά αεροσκάφη και οχήματα άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής.

Η τεχνολογία αυτή, επιτρέπει στα αυτοκινήτα με σύστημα passive boost, να διακόπτουν τη λειτουργία του εναλλάκτη (δυναμό) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό προκαλεί τη βαθύτερη εκφόρτιση της μπαταρίας και γίνεται η χρήση της ισχύος της για να προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση.

Μια μπαταρία αυτοκινήτου τέτοιου τύπου είναι κατασκευασμένη με τρόπο που να τροφοδοτεί τον βοηθητικό εξοπλισμό (θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικοί καθρέφτες και υαλοκαθαριστήρες κ.α) ενός αυτοκινήτου, ακόμη και σε περιπτώσεις που ο κινητήρας βρίσκεται σε αδράνεια.

Η δυνατότητα της μπαταρίας AGM, να λειτουργεί σε υποφόρτιση, μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θειικού άλατος στα στοιχεία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που μία συμβατική μπαταρία αχρηστεύεται σύντομα λόγω του εξαιρετικά υψηλού κυκλικού φορτίου.

Ένας επιπλέον παράγοντας που ενισχύει την πεποίθηση οτι οι μπαταρίες τύπου AGN είναι κυρίαρχες στο είδος στους είναι οτι παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ισχύ με πολύ μεγάλη διάρκεια χωρίς να χρειάζονται συντήρηση, λόγω του ενσωματωμένου (AGM) μολύβδου-οξέος. Το ειδικό AGM μολύβδου οξέος απορροφά όλο το οξύ της μπαταρίας ώστε να παρέχει υψηλή σταθερότητα κύκλου. Αυτό επιτρέπει στη μπαταρία να φορτίζεται και να εκφορτίζεται επαναλαμβανόμενα χωρίς να προκαλείται απώλεια απόδοσης.

Διαθέτουν περισσότερες και μεγαλύτερης επιφάνειας, πλάκες ανά στοιχείο, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από μόλυβδο υψηλότερης καθαρότητας σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες, με αποτέλεσμα τη χαμηλή εσωτερική αντίσταση και πολύ μειωμένους χρόνους φόρτισης και εκφόρτισης.

Άλλο χαρακτηριστικό των μπαταριών αυτών είναι ότι έχουν πολύ χαμηλή εσωτερική αντίσταση, χαμηλή αυτοεκφόρτιση και μεγάλη αντοχή στους κραδασμούς. Θεωρούνται τελείως στεγανές και είναι σε θέση να παράγουν υψηλό ρεύμα εκκίνησης όταν αυτό ζητηθεί (έως και 40% μεγαλύτερη ισχύ εκκίνησης CCA).

Οι μπαταρίες τύπου AGM θεωρούνται ευάλωτες στην υπερφόρτιση. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει πρόωρη φθορά και αχρηστία. Στην περίπτωση αυτή, οι μπαταρίες διαθέτουν βαλβίδα ασφαλείας για εκτόνωση της υπερπίεσης και αποφυγή διάρρηξης της μπαταρίας, αφού δεν είναι δυνατόν να επανυγροποιηθούν πλήρως όλα τα αέρια που σχηματίζονται και η πίεση στο εσωτερικό της μπαταρίας αυξάνεται συνεχώς.

Οι μπαταρίες AGM είναι ασφαλέστερες για το περιβάλλον και ασφαλέστερες στη χρήση απο τις υπόλοιπες μπαταρίες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε κλίση.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.batteryplus.store

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ