Έμεινες από Μπαταρία. Ξέρεις τι να κάνεις;

Έμεινες από Μπαταρία. Ξέρεις τι να κάνεις;

Μάθε τα πάντα για το Jump Start

Η  ρευματοδότηση από ένα άλλο αυτοκίνητο είναι ένας τρόπος για να εκκινήσει ένα αυτοκίνητο με αποφορτισμένη μπαταρία και στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη μια εφεδρική μπαταρία αυτοκινήτου ή ένας φορητός εκκινητής (booster / jump starter).

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1: Χρειαζόμαστε ένα σετ καλωδίων εκκίνησης.

2:  Παρκάρουμε το όχημα με την δυνατή μπαταρία, κοντά στο όχημα με την αδύναμη μπαταρία και στην μικρότερη απόσταση, ώστε τα καλώδια να μπορούν να συνδεθούν και στα δύο οχήματα.

Οι κινητήρες και των δυο οχημάτων θα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας.

3:Βρίσκουμε τις μπαταρίες και τους πόλους τους. Κάθε μπαταρία έχει δύο πόλους. Ο ένας συμβολίζεται με + (θετικός) και ο άλλος με – (αρνητικός). Επίσης και τα καλώδια.  Το κόκκινο με + και το μαύρο με – .  Ποτέ δεν συνδέουμε το μαύρο καλώδιο σε θετικό πόλο.

Προσοχή!!! Και οι δύο μπαταρίες πρέπει να έχουν την ίδια τάση. Εάν οι πόλοι των μπαταριών είναι θειικωμένοι η βρώμικοι, τους καθαρίζουμε πριν συνδέσουμε τα καλώδια σε αυτούς. Όσο πιο μεγάλο το πάχος των καλωδίων,τόσο περισσότερο ρεύμα μπορούν  να αποδώσουν.

4:Βρίσκουμε ένα μεταλλικό μέρος (γείωση) στο χώρο της μηχανής του οχήματος με την αδύναμη μπαταρία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μεταλλικό μπλόκ του κινητήρα.

 5:Συνδέουμε  τον έναν ακροδέκτη του κόκκινου καλωδίου στον θετικό πόλο της μιας μπαταρίας και τον άλλο ακροδέκτη του κόκκινου καλωδίου στον θετικό πόλο της άλλης.

 6:  Συνδέουμε  τον έναν ακροδέκτη του μαύρου καλωδίου, στον αρνητικό πόλο της δυνατής μπαταρίας και τον άλλον ακροδέκτη του μαύρου καλωδίου σε ένα μεταλλικό μέρος (γείωση) του οχήματος με την αδύναμη μπαταρία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν γείωση και το μεταλλικό μπλοκ του κινητήρα.

7:Βάζουμε σε λειτουργία τον κινητήρα του οχήματος με την δυνατή μπαταρία. Περιμένουμε 2 λεπτά και κατόπιν βάζουμε σε λειτουργία και το όχημα με την αδύναμη μπαταρία.

Καλό είναι να έχουμε πάντα έναν εκκινητή (booster / jump starter) στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου μας για να αποφεύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.batteryplus.store

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ