Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Δήμοι και Περιφέρειες με τη Proset

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Δήμοι και Περιφέρειες με τη Proset

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται από την ομάδα της Proset η προετοιμασία και υποβολή φακέλων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού «Αντώνης Τρίτσης»* της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) με σκοπό την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

 

Στόχοι του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο ο κάθε Δήμος και η κάθε Περιφέρεια μπορούν εφαρμόσουν με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία σε συνεργασία με την Proset είναι:

  • η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού των Συνδέσμων Δήμων και των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών,
  • η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η εξομάλυνση των συνεπειών της κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομίας,
  • η εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και ειδικότερα η στήριξη των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης,
  • η εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας στη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πολίτη με στόχο την εμπέδωση της έννοιας του ψηφιακού πολιτισμού,
  • η ενίσχυση της ανταπόκρισης της διοίκησης στους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη συνεχή ενσωμάτωση νέων αναγκών και απαιτήσεων και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

 

*Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε οραματιστής και χαρισματικός πολιτικός.  Ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες – πολεοδόμους της Ελλάδας, με σημαντική αναγνώριση και στο εξωτερικό. Στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό, πετυχαίνοντας πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις. Υπήρξε ο ιδρυτής του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συστήματος Αυτοανάπτυξης (Auto Development Consulting System), με επίκεντρο την εθνική και τοπική αυτοανάπτυξη. Έμεινε στη ιστορία για τα νομοθετήματά του, με ένα από τα σημαντικότερα το Νόμο-τομή για την πολεοδομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στις 7 Απριλίου του 1992 και σε ηλικία μόλις 55 χρονών, έχασε τη μάχη με το θάνατο που επί μέρες έδινε σε Ιατρικό Κέντρο. Με τη διαθήκη του ιδρύεται στην Αθήνα το «Ίδρυμα Αντώνης Τρίτσης, για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών», στο οποίο κληροδοτεί όλη την προσωπική του περιουσία.

Η υλοποίηση πολλών εκ των επαναστατικών για την Ελλάδα ιδεών του, αποδεικνύουν την οξυδέρκεια του Αντώνη Τρίτση, ενός απλού ανθρώπου όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, που εργαζόταν για την κοινωνία, ενός ανθρωπιστή του σήμερα με σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοποριακές ιδέες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ