Σαουθγκέιτ : «Δεν αποχωρούν οι παίκτες»

Σαουθγκέιτ : «Δεν αποχωρούν οι παίκτες»

Η τοποθέτηση του διεθνούς μπακ της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ, σύμφωνα με την οποία προέτρεψε τους γονείς του να μην παρακολουθήσουν το Μουντιάλ λόγω ρατσιστικών συνθημάτων που τυχόν θα ακουστούν, απασχόλησε και τον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, τοποθετήθηκε για το θέμα των ρατσιστικών συνθημάτων με στόχο τον Ντάνι Ρόουζ και την οικογένειά του.  «Η ιδανική αντίδραση των παικτών που προσβάλλονται ρατσιστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Αυτό, όμως, δε νομίζω ότι θα συμβεί με τους ποδοσφαιριστές μου».

Η τοποθέτηση του διεθνούς μπακ της Τότεναμ, σύμφωνα με την οποία προέτρεψε τους γονείς του να μην παρακολουθήσουν το Μουντιάλ λόγω ρατσιστικών συνθημάτων που τυχόν θα ακουστούν, απασχόλησε και τον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας.

Ο αμυντικός των «Τριών Λιονταριών» επισήμανε ότι δεν έχει καμία απολύτως πίστη στις ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά και στο σύστημα δικαιοσύνης, ζητώντας από τους γονείς του να μην ταξιδέψουν στην Ρωσία για να δουν από κοντά τις προσπάθειες της Αγγλίας για διάκριση.

«Οι παίκτες, όπως όλοι, δεν γνωρίζουν πραγματικά τι θα αντιμετωπίσουν», σχολίασε ο Σαουθγκέιτ, ενώ σε ερώτηση για το ποια θα είναι η αντίδρασή του σε περίπτωση που οι παίκτες του πέσουν θύματα ρατσιστικών συνθημάτων, ο ομοσπονδιακός προπονητής παραδέχθηκε:

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι άνθρωποι θα έλεγαν να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό ταυτόχρονα θα σημαίνει πως θα αποβληθούμε από το τουρνουά, για το οποίο και πάλι πολλοί άνθρωποι μπορεί να συμφωνήσουν.

Δε νομίζω ότι οι παίκτες θέλουν κάτι τέτοιο, διότι έχουν δουλέψει σκληρά για να παίξουν στο Μουντιάλ. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ισορροπία, αλλά θα είναι δύσκολο να τους ικανοποιήσουμε όλους.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ