Ιαπωνία – Σενεγάλη 2-2

Ιαπωνία – Σενεγάλη 2-2

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Μουντιάλ της Ρωσίας, Ιαπωνία και Σενεγάλη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον 8ο όμιλο.

Ο 8ος όμιλος θεωρούνταν εξ αρχής αμφίρροπος. Την 1η αγωνιστική έγινε και… ανατρεπτικός. Πολωνία και Κολομβία δεν ήταν φαβορί για την πρόκριση; Ήττα και για τις δύο, λοιπόν. Σήμερα, Ιαπωνία και Σενεγάλη μπήκαν στο γήπεδο για να μας υπενθυμίσουν το λόγο που συνέβησαν αυτές οι εκπλήξεις, προσφέροντάς μας ένα από τα καλύτερα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2-2). Με πολλά γκολ, ακόμη περισσότερες φάσεις και ασταμάτητη κίνηση από τους ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν, χαρίζοντας έτσι στο παιχνίδι το ρυθμό που επιζητούμε κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση για χάρη αυτής της διοργάνωσης.

Σε συνέχεια της 1η αγωνιστικής, η ομάδα του Αλιού Σισέ έβγαλε την ίδια «ζωντάνια» και τακτική ετοιμότητα στο χορτάρι, επίδοξη για να κλέβει την μπάλα ψηλά και να οδηγείται άμεσα, με 2-3 πάσες, σε θέση βολής. Το ίδιο περίπου μπορεί να ειπωθεί και ως προς την προσέγγιση της Ιαπωνίας, παρά το γεγονός ότι η ασιατική ομάδα υστερεί τόσο σε ποιότητα, όσο και σε αθλητικότητα σε σχέση με τους Σενεγαλέζους.

 

Εν συγκρίσει με τους Πολωνούς, οι Ιάπωνες παρουσιάστηκαν έτοιμοι να βάλουν πολύ δυσκολότερα εμπόδια στους Αφρικανούς, με συνεχείς κινήσεις στην πλάτη των Σελίφ Σανέ και Καλιντού Κουλιμπαλί, και τον Τακάσι Ινούι μεγάλο πρωταγωνιστή τους. Το πρώτο γκολ της ομάδας του Ακίρα Νισίνο ήρθε από άψογο τελείωμα του 30χρονου στο 34’, ο οποίος είχε και δοκάρι με υπέροχο πλασαριστό σουτ στο 64’, αλλά και την ασίστ για το δεύτερο γκολ, του Χόντα, στο 78’.

Όχι ότι η Σενεγάλη πήγαινε… πίσω. Με νούμερο ένα κίνδυνο τον ασταμάτητο Ισμάιλα Σαρ στη δεξιά πλευρά, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο που πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης προσδοκούσαμε να έχει ο Σαντιό Μανέ. Κυρίως χάρη στον 20χρονο άσο, λοιπόν, η Σενεγάλη έβρισκε διαρκώς καλές στιγμές, ακόμη και σε διαστήματα που δεν έδειχνε να έχει τον έλεγχο του ματς. Ευτύχησε να βρει δίχτυα με τους Μανέ στο 11’ και Ουαγκέ στο 71’, έτσι μπορεί αναμφίβολα να λέει ότι πήρε αυτό που δικαιούνταν από την αναμέτρηση.

Πλέον στον 8ο όμιλο υπάρχει το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας! Αυτό θα συμβεί αν απόψε (21:00) έρθουν ισόπαλες Πολωνία και Κολομβία, και την 3η αγωνιστική η Πολωνία κερδίσει την Ιαπωνία και η Κολομβία τη Σενεγάλη. Είναι ευνόητο ότι ο όμιλος έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον και έχει επιβεβαιώσει όσα λέγονταν για εκείνον προ της αφετηρίας. Όσο για την Ιαπωνία και τη Σενεγάλη, εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν πολύ ευχάριστα. Και κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση που σέβεται τον εαυτό της, έχει ανάγκη τις εκπλήξεις.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Καγκάουα (72′ Χόντα), Χαραγκούτσι (75′ Οκαζάκι), Ινούι (87′ Ουσάμι), Οσάκο.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Κ. Εντιάιγ, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σανέ, Ουαγκέ, Α. Εντιάιγ (65′ Κουγιατέ), Π. Εντιάιγ (81′ Εντόι), Γκουέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (86′ Ντιούφ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ