Παναμάς – Τυνησία 1-2

Παναμάς – Τυνησία 1-2

Παρότι βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο από αυτογκόλ του Μεριά, η Τυνησία ανέτρεψε την κατάσταση στο Β' μέρος, επικρατώντας του Παναμά με 2-1. Τα γκολ οι Μπεν Γιουσέφ (51') και Καζρί (66') αντίστοιχα, με τους Τυνήσιους να γιορτάζουν νίκη σε Μουντιάλ μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε το Μουντιάλ της Ρωσίας η Τυνησία, καθώς επικράτησε με 2-1 του Παναμά για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου. Να σημειώσουμε ότι για τους Τυνήσιους είναι η πρώτη νίκη σε Παγκόσμιο Κυπέλλου μετά από 40 ολόκληρα χρόνια (3-1 το Μεξικό στην διοργάνωση της Αργεντινής) και 2η συνολικά.

Από την άλλη ο Παναμάς, αν και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με αυτογκόλ, δεν κατάφερε να κρατήσει έστω την ισοπαλία. Ετσι ολοκλήρωσε την πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ με τρεις ήττες από Βέλγιο, Αγγλία και Τυνησία.

Πίεζε η Τυνησία, σκόραρε ο Παναμάς
Στο πρώτο ημίχρονο, η Τυνησία είχε την κατοχή και κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύθηκε και το πλήρωσε. Στο 34’, μετά από φάση διαρκείας, ο Λουίς Ροντρίγκεζ σούταρε, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Γιασίν Μεριά και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0! Έστω και αν χρεώθηκε στον παίκτη της Τυνησίας, αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον 20χρονο Παναμέζο, στην 5η του συμμετοχή με την Εθνική της χώρας του.

Από την πλευρά της η Τυνησία λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 39΄ έχοντας μια καλή κεφαλιά με τον Γιουσέφ, ενώ νωρίτερα είχε απειλήσει με Μπεντουί (19’ με κεφαλιά) και τον Γιουσέφ ξανά (7’ με τακουνάκι).

Κατάρρευση Παναμά, ανατροπή η Τυνησία
Η Τυνησία άφησε στην άκρη την… φλυαρία του πρώτου μέρους και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51’ (1-1). Μετά από ωραία συνεργασία που ξεκίνησε από τον Σλιτί, με τον Καζρί να βγάζει παράλληλα και τον Μπεν Γιουσέφ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πενέδο.

Ο Παναμάς έδειχνε να μην έχει πλέον δυνάμεις και έτσι στο 66’ ήρθε το δεύτερο γκολ για την Τυνησία. Ο Χαντάντι έκανε ωραία πλαγιοκόπηση από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Καζρί ο οποίος έκανε άνετα το 2-1.

Ετσι η πίεση της Τυνησίας και στο δεύτερο μέρος απέδωσε, καθότι πιο ουσιαστική. Να σημειώσουμε ότι στο 72΄ ο Παναμάς βρήκε δίχτυα με τον Μπαρσένας, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε καθώς προηγήθηκε επιθετικό φάουλ.

ΓΚΟΛ: 34’ αυτ. Μεριά – 51’ Μπ. Γιουσέφ, 66’ Καζρί

ΠΑΝΑΜΑΣ: Πενέδο, Εσκομπάρ, Ρ. Τόρες (56′ Τεγιάδα), Γκόμες, Μπαρσένας, Γκ. Τόρες (46΄Κάμινγκς), Μασάδο, Οβάλε, Αβίγια (81′ Αρόγιο), Γοδόι, Χ. Ροντρίγκες.
ΤΥΝΗΣΙΑ: Ματχλουτί, Μεριά, Χαντάντι, Μπεντουί, Μπεν Γιουσέφ, Καζρί (89′ Σραρφί), Σασί (46′ Μπαντρί), Σχιρί, Τσαλελί, Ναγκέζ, Σλιτί (77′ Κχαλίλ).

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ