Oι 4 λόγοι για τους οποίους οι άπιστοι άνδρες διστάζουν να πάρουν διαζύγιο

Oι 4 λόγοι για τους οποίους οι άπιστοι άνδρες διστάζουν να πάρουν διαζύγιο

Μια αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι το 2,2% των παντρεμένων παραδέχτηκε ότι είχε περισσότερες από μία συντρόφους κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Μια αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι το 2,2% των παντρεμένων παραδέχτηκε ότι είχε περισσότερες από μία συντρόφους κατά τη διάρκεια ενός έτους. Γενικά όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, περίπου το 15-25% των παντρεμένων Αμερικανών έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να απατήσουν από ότι οι γυναίκες. Και υπάρχει ένα σημαντικό ερώτημα πάνω σε αυτό: Γιατί οι άνδρες που απατούν δεν θέλουν να πάρουν διαζύγιο, αλλά εξακολουθούν να είναι άπιστοι;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι όμως για τους οποίους ο άπιστος άνδρας δεν θέλει να εγκαταλείψει τη σύζυγο του. Ας δούμε τέσσερις από αυτούς.

1. Πιστεύει ότι το σπίτι του είναι ακόμα το καλύτερο μέρος

Σε ξέρει για πάντα, μαγειρεύεις για αυτόν και φροντίζεις τα παιδιά. Είναι άνετος με τη ζωή του και ψάχνει για μια σχέση επειδή θέλει να δοκιμάσει κάτι νέο, όχι απαραίτητα επειδή θέλει να αλλάξει τη ζωή του. Το σπίτι για έναν σύζυγο σαν αυτόν, είναι ένα κάστρο.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν θα πρέπει να φύγει. Δεν το θέλει, διότι, χωρίς τη σύζυγό του, θα ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν να διαχειριστεί το σπίτι. Ίσως δεν υπάρχει πια αγάπη ή πάθος, αλλά υπάρχει φιλία και σεβασμός. Απλά θέλει τη βολή του εκεί όπου μπορεί να πάρει τον καλύτερο υπνάκο.

2. Ψάχνει να κάνει ένα «διάλειμμα»

Ένας διευθυντής ενός dating site που ασχολείται με παντρεμένους που αναζητούν σχέσεις, αποκάλυψε σε μια συνέντευξη του ότι υπάρχουν πολλοί παντρεμένοι που ενώ έχουν μια καλή σχέση με τις συντρόφους τους, ψάχνουν για σχέση. Αποτελούν κομμάτι μιας καλής οικογενειακής ομάδας και οι δύο έχουν υποχρεώσεις αλλά οι άπιστοι δεν θέλουν να χωρίσουν.

Υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ των δύο συντρόφων, αλλά το να έχουν οι άντρες μια εξωσυζυγική σχέση είναι μόνο μια φάση για να «χαλαρώσουν» και να ζήσουν μια περιπέτεια.

3. Δεν θέλει να βιώσει τον πόνο του διαζυγίου

Η λέξη «διαζύγιο» προκαλεί εκατομμύρια κακά συναισθήματα. Θα πρέπεις να έρθεις αντιμέτωπος με δικηγόρους, τσακωμούς, διαχωρισμό περιουσιών και φυσικά τα παιδιά.

Μερικοί άνδρες προτιμούν να αφήνουν τα πράγματα όπως έχουν, για να μην περάσουν από δάκρυα, οργή και φωνές που έρχονται με ένα διαζύγιο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πλέον μια υγιής σχέση μέσα στο γάμο, είναι πιο εύκολο για έναν άνδρα να βρει ερωμένη.

Εκτός αυτού, δεν θέλει να στρεσάρει τα παιδιά και τη γυναίκα του.

4. Θεωρεί ότι υπάρχουν δύσκολες υποχρεώσεις, όπως τα παιδιά ή κάποιο μεγάλο δάνειο

Μια δικηγόρος που έχει ασχοληθεί με πολλά διαζύγια είπε σε μια συνέντευξη στον Guardian ότι είναι πολύ επώδυνο να χωρίσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα οδυνηρό να σταματήσεις να είσαι full-time γονιός. Αυτά τα πράγματα μπορούν να αποτρέψουν πολλούς ανθρώπους από το να πάρουν διαζύγιο, ακόμη και αν δεν είναι ευτυχισμένοι μαζί.

Ίσως να μην υπάρχει πλέον αγάπη μεταξύ των συζύγων, αλλά οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι ακόμα εκεί και αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να αποτρέψουν ένα διαζύγιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ