Ο ερεθισμός σε αυτό το σημείο του προσώπου αποτελεί ένδειξη λοίμωξης

Ο ερεθισμός σε αυτό το σημείο του προσώπου αποτελεί ένδειξη λοίμωξης

Τα πρώιμα σημάδια λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό σύμφωνα με νέα έρευνα

Οβήχας, ο πυρετός και η δύσπνοια αποτελούν τα βασικά συμπτώματα της Covid-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ενώ έρευνες έχουν επίσης αναδείξει τα αθώα συμπτώματα της ανοσμίας και αγευσίας.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, ένα ακόμα σημάδι μπορεί να μαρτυρά μόλυνση από τον κορωνοϊό, τα ερεθισμένα μάτια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Ophthalmology, η επιπεφυκίτιδα και η κερατοεπιπεφυκίτιδα ενδέχεται να αποτελούν αρχικά συμπτώματα. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκε και η περίπτωση μιας γυναίκας στο Έντμοντον του Καναδά.

Τον Μάρτιο, μια 29χρονη γυναίκα έφτασε στο Οφθαλμολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Royal Alexandra της Αλμπέρτα  με σοβαρή επιπεφυκίτιδα και κάποια προβλήματα στο αναπνευστικό. Έπειτα από αρκετές ημέρες νοσηλείας με μικρή μόνο βελτίωση, η ασθενής, η οποία είχε εσχάτως επιστρέψει από ταξίδι στην Ασία, υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της 29χρονης, κατά τον Carlos Solarte, βοηθό καθηγητή στο Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, είναι πως απουσίαζαν ενδεικτικά για Covid-19 συμπτώματα του πυρετού ή του βήχα. To κύριο σύμπτωμα ήταν τα ερεθισμένα μάτια.

Σύμφωνα με τον Δρ. Solarte, ακαδημαϊκές μελέτες στην αρχή της πανδημίας επιβεβαίωσαν την επιπεφυκίτιδα ως ένα δευτερογενές σύμπτωμα σε περίπου 10-15% των περιπτώσεων COVID-19. Έκτοτε, οι επιστήμονες έχουν διευρύνει τις γνώσεις τους για το πώς μπορεί να μεταδοθεί ο ιός και να επηρεάσει τους βλεννογόνους του σώματος, όπως τον επιπεφυκότα, τη λεπτή ημιδιαφανή μεμβράνη που καλύπτει την μπροστινή επιφάνεια του ματιού.

Κατόπιν των νέων ευρημάτων, συνιστάται από τους ειδικούς οι οφθαλμίατροι να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς οι παθήσεις των ματιών επιπεφυκίτιδα και η κερατοεπιπεφυκίτιδα πρέπει να προσεγγίζονται ως συμπτώματα πιθανής μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ