«Χρυσωρυχείο» το Μουντιάλ για τους μεγάλους – Τα ποσά που θα βάλουν στα ταμεία τους

«Χρυσωρυχείο» το Μουντιάλ για τους μεγάλους – Τα ποσά που θα βάλουν στα ταμεία τους

Η FIFA αναμένεται να διαθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στις ομάδες των οποίων οι παίκτες θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης να βάζουν στα ταμεία τους πολλά εκατομμύρια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά και τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης θα έχουν μεγάλα έσοδα από τη FIFA, ανάλογα με τους ποδοσφαιριστές τους που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία θα πληρώσει περίπου 10.000 ευρώ για κάθε παίκτη ανά ημέρα που θα περάσει στο Κατάρ.

Στην προηγούμενη διοργάνωση το αντίστοιχο ποσό ήταν κοντά στις 7.500 ευρώ και συνολικά η FIFA «μοίρασε» 180 εκατ. ευρώ σε όλος τους συλλόγους, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ και Μπαρτσελόνα να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο.

Διαβάστε επίσης: Ταρίκ Μπλακ: Πώς ο Μπαρτζώκας ετοιμάζει το «θηρίο»

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όσους περισσότερους παίκτες έχει μια ομάδα στο τουρνουά και όσο πιο μακριά φτάσουν οι εθνικές ομάδες των παικτών, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα έσοδά της από την συμφωνία με την ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει πως σύλλογοι, όπως για παράδειγμα η Τσέλσι, που θα εκπροσωπηθεί από 20 ποδοσφαιριστές στο τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών που αγωνίζονται με τα φαβορί για την κατάκτηση, όπως η Βραζιλία, η Γαλλία και η Αγγλία, θα επωφεληθούν τα μέγιστα από την απουσία τους. Οι «μπλε» αναμένεται να βάζουν στα ταμεία τους 200.000 ευρώ την κάθε ημέρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι που, στο Μουντιάλ του 2018 «έβγαλε» λίγο παραπάνω από 4,3 εκατ. ευρώ, μπορεί να έχει μέχρι και 17 ποδοσφαιριστές στο φετινό τουρνουά, σε χώρες που επίσης μπορεί να προχωρήσουν αρκετά και να συμπληρώσουν αρκετά παιχνίδια. Τον ίδιο αριθμό θα έχει και η Τότεναμ, ενώ η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει 18.

Εκτός Αγγλίας τώρα, το μεγαλύτερο μερίδιο της… πίτας πηγαίνει στην Ισπανία και στις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που το 2018 είχαν από 15 και 14 εκπροσώπους αντίστοιχα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου, σε ένα συμπυκνωμένο καλεντάρι 29 ημερών το οποίο θα είναι μικρότερο σε διάρκεια από το συνηθισμένο. Η συμφωνία για την πληρωμή ανά ημέρα, θα έχει ισχύ για όσο καιρό ο κάθε παίκτης παραμείνει με την εθνική του ομάδα στο Κατάρ, αλλά και κατά τη διάρκεια της επίσημης περιόδου προετοιμασίας, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι μια εβδομάδα μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η συγκεκριμένη συμφωνία ξεκίνησε να υφίσταται πριν τη διοργάνωση του 2010, ως ένδειξη αναγνώρισης στις ομάδες για την παραχώρηση των παικτών τους, με τα ποσά να καταβάλλονται αρχικώς στις αντίστοιχες ομοσπονδίες και τη συνέχεια να μοιράζονται στις ομάδες.

Δείτε τις πιο «ακριβοπληρωμένες» ομάδες από το Μουντιάλ του 2018:

Μάντσεστερ Σίτι (16 παίκτες), 4.3 εκατ. ευρώ
Ρεάλ Μαδρίτης (15 παίκτες), 4.1 εκατ. ευρώ
Τότεναμ (12 παίκτες), 3.7 εκατ. ευρώ
Μπαρτσελόνα (14 παίκτες), 3.5 εκατ. ευρώ
Παρί Σεν Ζερμέν (12 παίκτες), 3.3 εκατ. ευρώ
Τσέλσι (12 παίκτες), 3.2 εκατ. ευρώ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11 παίκτες), 3 εκατ. ευρώ
Ατλέτικο (9 παίκτες), 2.6 εκατ. ευρώ
Γιουβέντους (11 παίκτες), 2.6 εκατ. ευρώ
Μονακό (8 παίκτες), 2.5 εκατ. ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ