Η μεγάλη… αδικία με τον Φιρμίνο και η «απορία» με τον Ριτσάρλισον

Η μεγάλη… αδικία με τον Φιρμίνο και η «απορία» με τον Ριτσάρλισον

Ρομπέρτο Φιρμίνο: 8 γκολ και 4 ασίστ σε 18 αναμετρήσεις. Ριτσάρλισον: 2 τέρματα και 3 τελικές πάσες σε 13 ματς. Ο πρώτος θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ από το σπίτι του, την ίδια ώρα που ο φορ της Τότεναμ θα βρίσκεται κανονικά στο Κατάρ. Μια μεγάλη αστοχία από τον Τίτε...

Η ανακοίνωση της αποστολής της Βραζιλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ σήκωσε μπόλικη… σκόνη τόσο στο Νησί, όσο και στη Λατινική Αμερική. Ο Τίτε γνωστοποίησε τους 26 εκλεκτούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την απουσία ενός ονόματος να προκαλεί τεράστια έκπληξη και πολλά ερωτηματικά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των πεντάκις πρωταθλητών κόσμου επέλεξε να αφήσει εκτός τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, παρόλο την αρκετά καλή χρονιά που διανύει. Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέντρο (Φλαμένγκο), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης) είναι οι επιθετικοί που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα του Κατάρ, με τον άσο των Reds να μένει πίσω στο Νησί.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Μεγάλη έκπληξη από τον Μίτσελ ενόψει Λεβαδειακού

Από την αρχή της σεζόν ο 31χρονος έχει καταφέρει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ. Πολλές οι φορές που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ, βγάζοντας και τα κάστανα από τη φωτιά σε αρκετές περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, ο έμπειρος επιθετικός είδε τον Τίτε να του γυρνάει επιδεικτικά την… πλάτη. Οι φετινές εμφανίσεις του Φιρμίνο άφησαν κάτι παραπάνω από αδιάφορο τον 61χρονο τεχνικό, με αποτέλεσμα ο άσος των Reds να παρακολουθήσει από τον καναπέ του σπιτιού του τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Μια ματιά στους αριθμούς αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τη συνεισφορά του 31χρονου στην εφετινή Λίβερπουλ. Σε μια σεζόν που η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραπαίει στην Premier League, με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, ο «Μπόμπι» αφήνει το στίγμα του. Ποιος είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμο και στο Champions League; 8 γκολ και 4 ασίστ σε 18 αναμετρήσεις. Ευθύνεται δηλαδή έμμεσα ή άμεσα με 12 τέρματα των Reds.

Από την άλλη, μεγάλη συζήτηση γίνεται και γύρω από το όνομα του Ριτσάρλισον. Ο 25χρονος μετακόμισε στην Τότεναμ από την Εβερτον, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε.

Ο 25χρονος έχει μείνει μακριά από τις καλές εμφανίσεις, μετρώντας 2 γκολ και 3 ασίστ σε 13 ματς με τους «Πετεινούς». Τελευταία φορά που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν κόντρα στη Μαρσέιγ στις 7 του Σεπτέμβρη (!), ενώ το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται και από τραυματισμό. Λογικό και επόμενο λοιπόν να απορεί κανείς με την κλήση του στην εθνική Βραζιλίας, αλλά και με το… άκυρο στον άσο της Λίβερπουλ.

«Ξεκινώντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα τα υπέροχα μηνύματα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα όνειρο για όλους τους ποδοσφαιριστές και το ίδιο ισχύει και για μένα.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα φανταζόμουν ή ονειρευόμουν για τη ζωή μου, αλλά βλέποντας πίσω είμαι ευγνώμων στον Θεό που μου επέτρεψε να ζήσω αυτό το όνειρο, που έζησαν κι άλλοι πολλοί. Εσύ, Κύριε, θα του εξασφαλίζεις την ειρήνη, που ο νους του μένει σταθερός, επειδή σ’ εμπιστεύεται. (Ησαΐας 26:3)

Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να εκφράσω τον σεβασμό μου και να συγχαρώ όλους όσους κλήθηκαν. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα τιμή να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, ειδικά με το δώρο που μου έδωσε ο Θεός. Είμαι βέβαιος ότι ο Θεός έχει φυλάξει ό,τι καλύτερο για μένα.

«Γιατί γνωρίζω τα σχέδια που έχω για σένα», λέει ο Κύριος, «σχέδια να σε ευημερήσουν και όχι να σε βλάψουν, σχέδια να σου δώσουν ελπίδα και μέλλον», ανέφερε στα social media για τον αποκλεισμό του από το Μουντιάλ του ο απογοητευμένος Φιρμίνο. Την εφετινή σεζόν ο 31χρονος μετράει περισσότερα Premier League γκολ και από τους Ζέσους, Μαρτινέλι, Αντονι και έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος με τη βραζιλιάνικη λίστα του Κατάρ.

Προφανώς η Βραζιλία έχει τρομερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά και κανείς δε μειώνει τις ικανότητες των «26» που θα πάρουν τον δρόμο για το Κατάρ. Ωστόσο, η… καρατόμηση του Ρομπέρτο Φιρμίνο δημιουργεί πολλές απορίες. Εδώ και καιρό, ο «Μπόμπι» βροντοφώναζε παρών με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Τίτε, φαίνεται πως είχε κλειστά τόσο τα αυτιά όσο και τα μάτια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ