Ινφαντίνο: «Αισθάνομαι Άραβας, gay, μετανάστης εργάτης – Τα μαθήματα ηθικής είναι υποκρισία»

Ινφαντίνο: «Αισθάνομαι Άραβας, gay, μετανάστης εργάτης – Τα μαθήματα ηθικής είναι υποκρισία»

Τι είπε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εν όψει της πρεμιέρας του Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι αισθάνεται «Άραβας», «ομοφυλόφιλος», «μετανάστης εργάτης», στη διάρκεια της σημερινής, εναρκτήριας συνέντευξης Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η οποία διεξήχθη στην Ντόχα.

«Σήμερα αισθάνομαι άνθρωπος από το Κατάρ, σήμερα αισθάνομαι Άραβας, σήμερα αισθάνομαι Αφρικανός, σήμερα αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, σήμερα αισθάνομαι ανάπηρος, σήμερα αισθάνομαι μετανάστης εργάτης» τόνισε στον εισαγωγικό μονόλογό του ο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ έχουν δεχθεί δριμεία κριτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διακρίσεις, κυρίως προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς ολοκληρώνεται η αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή έναρξη του τουρνουά.

Διαβάστε επίσης: Ποιος θα είναι ο Χάμες του Κατάρ; (pics, vids)

Επίσης, ο Ιταλο-Ελβετός παράγοντας καταδίκασε τα «μαθήματα ηθικής» που ισοδυναμούν με «υποκρισία». «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι βαθιά, βαθιά άδικο» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους και υποστήριξε ότι «οι κριτικές για το Μουντιάλ είναι υποκριτικές». «Για όσα εμείς, οι Ευρωπαίοι, έχουμε κάνει τα τελευταία 3.000 χρόνια, θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια, πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής σε άλλους. Αυτά τα μαθήματα ηθικής είναι απλώς υποκρισία» υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ