Σενεγάλη: Να αποδείξει πως μπορεί και χωρίς τον Μανέ

Σενεγάλη: Να αποδείξει πως μπορεί και χωρίς τον Μανέ

Χωρίς Μανέ και με καθοδηγητή τον αρχηγό της «χρυσής» γενιάς του 2002.

Η νυν πρωταθλήτρια Αφρικής πηγαίνει στο Κατάρ με μεγάλες φιλοδοξίες και πολλά όνειρα. Και στόχο; Να φτάσει εκεί που κατάφερε να φτάσει και η θρυλική ομάδα του 2002, όταν βρέθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ Κορέας/Ιαπωνίας. Φιλοδοξίες, πάντως, που άρχισαν να μειώνονται στο άκουσμα της είδησης πως ο Σαντιό Μανέ δεν θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ. Ο ηγέτης της ομάδας της Σενεγάλης αν και αρχικά είχε δηλωθεί στην τελική 26αδα, τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να δώσει το «παρών» στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

Οι Σενεγαλέζοι, πάντως θεωρούν πως αυτή η ομάδα που διαθέτουν σήμερα είναι η καλύτερη που είχαν στην ιστορία τους, ακόμη και αν από το ρόστερ λείπει ο Σαντιό Μανέ. Βλέποντας τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές τους που αγωνίζονται στην Ευρώπη, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές Σενεγαλέζων ποδοσφαιριστών σε τελικούς Champions League τα τελευταία χρόνια. Οι Γκέιγ και Ντιαλό το 2020 με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μεντί το 2021 με την Τσέλσι. Στηρίζονται πολύ και στον Αλιού Σισέ, έναν προπονητή που βρίσκεται στον πάγκο μια εφταετία και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο ξεχωρίζει. Δεν αναδείχτηκε τυχαία πρωταθλήτρια Αφρικής.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ, ημέρα 2η: Όλο το πρόγραμμα

Ωστόσο πλέον η Σενεγάλη θα πρέπει να πατήσει στην δύναμη του συνόλου περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στα παπούτσια του Μανέ πρέπει να μπουν από εδώ και πέρα παίκτες, όπως ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι, ο οποίος αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, αλλά και οι Κουλιμπαλί και Ντιαλό οι οποίοι είναι ακόμα δύο παίκτες της άμυνας από τους οποίους οι Σενεγαλέζοι περιμένουν πολλά, αφού κατά βάση η δύναμή τους είναι στα μετόπισθεν και στην συνοχή που δείχνουν σε αυτό το κομμάτι του παιχιδιού.

Φυσικά στα μετόπισθεν δεσπόζει και η παρουσία τους Παπέ Αμπού Σισέ, του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού. Ο υψηλόσωμος στόπερ των «ερυθρόλευκων» ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Αφρικανών, Αλιού Σισέ να τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα στο πλάι του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Φυσικά οδηγός για τον Σισέ είναι οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα, εκεί όπου η Σενεγάλη κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση ο κεντρικός 4 συμμετοχές συμβάλλοντας στα μέγιστα στην τεράστια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, κάτι που θέλει να επαναλάβει ξανά και στο Κατάρ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΑΛΙΟΥ ΣΙΣΕ

Εχοντας μια συμπαθητική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ήταν αμυντικός μέσος και αγωνίστηκε κυρίως στη Γαλλία. Φορώντας τις φανέλες των Λιλ, Σεντάν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονπελιέ και κλείνοντας την καριέρα του το 2009 στη Νιμ. Επαιξε ποδόσφαιρο και στην Premier League με τα χρώματα των Μπέρμιγχαμ και Πόρτσμουθ, ενώ ο Αλιού Σισέ είχε φορέσει 35 φορές τη φανέλα της Εθνικής Σενεγάλης. Ανέλαβε προπονητής της U23 της χώρας το 2013 και έπειτα από δύο χρόνια, στις 5 Μαρτίου του 2015, τον κάλεσαν για να κάτσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Με βασικό σύστημα στη φιλοσοφία του το 4-3-3, μετράει 79 παιχνίδια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και το πρόσημο μόνο αρνητικό δεν είναι: 51 νίκες, 18 ισοπαλίες και μόλις 10 ήττες. Οδήγησε τη Σενεγάλη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και πέρασε στην αιωνικότητα. Αυτός ήταν ο πρώτος διεθνής τίτλος που κατακτά η χώρα και ήρθε απέναντι στην Αίγυπτο με το τελικό 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Στο Κατάρ θα ζήσει το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του μετά από εκείνο του 2018.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ