Βέλγιο: Στον αστερισμό του Ντε Μπρόινε

Βέλγιο: Στον αστερισμό του Ντε Μπρόινε

Η τελευταία ίσως ευκαιρία για την περίφημη «χρυσή» φουρνιά του Βελγίου να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο σε Μουντιάλ.

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια το Βέλγιο θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Είτε πρόκειται για Euro είτε για Μουντιάλ, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ καλείται να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει μέχρι το τέλος δικαιώνοντας τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν γι’ αυτή.

Η τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι το κορυφαίο επίτευγμα για τη «χρυσή» φουρνιά του Βελγίου που βλέπει μπροστά της την τελευταία ίσως ευκαιρία για μία ακόμη μεγαλύτερη διάκριση. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Ακόμα και η κατάκτηση του τροπαίου! Στο ρόστερ της εξάλλου διαθέτει ποδοσφαιριστές που όχι απλά αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά κάνουν και τη διαφορά για τις ομάδες τους.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμα τεστ στο Ρέντη και αποφάσεις από τον Μίτσελ – Τα φιλικά με Ζινκερνάγκελ και… Κορμπεράν και η άφιξη του Βατσλίκ

Η «μπαγκέτα» του Ντε Μπρόινε

Παίκτες όπως ο Τιμπό Κουρτουά που κατέκτησε ακόμη ένα Champions League με τη Ρεάλ πέρσι, όπως ο Εντέν Αζάρ, όπως ο Ρομέλου Λουκάκου, όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Για τον τελευταίο δε, μπορούν να γραφτούν τόμοι ολόκληροι αφού κατά πολλούς είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη θέση που αγωνίζεται. Και όχι άδικα. Είναι το μυαλό της Μάντσεστερ Σίτι, ένα κομπιούτερ στα χέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο ηγέτης των «Πολιτών» αλλά και της εθνικής του ομάδας.

Ο άσος της Σίτι είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Βέλγοι πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν ακόμη και μέχρι το τέλος της διαδρομής σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Ντε Μπρόινε απέχει μόλις επτά συμμετοχές από το να γράψει 100άρα με το εθνόσημο στο στήθος και θέλει όσο τίποτα να κατακτήσει ένα τρόπαιο με το Βέλγιο.

Για την αξία του και τα όσα προσφέρει με την παρουσία του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, δεν υπήρχε καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει, από τον προπονητή του Βελγίου. «Είναι ο πιο ταλαντούχος πλέι μέικερ στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι και ερμηνεύει τον χρόνο και τον χώρο αλλά και η εκτέλεσή του μπροσά στο τέρμα είναι εκπληκτικοί», έχει πει ο Μαρτίνεθ και ποιος αλήθεια μπορεί να διαφωνήσει;

Το Βέλγιο, στη 14η συμμετοχή του σε Μουντιάλ, φαντάζει το φαβορί όχι απλά για την πρόκριση από τον έκτο όμιλο αλλά και για την πρώτη θέση. Στο Κατάρ έφτασε με άνεση αφού τερμάτισε πρώτο στον όμιλο και χωρίς ήττα στα οκτώ ματς των προκριματικών.

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο αναμορφωτής 

Από το 2016 στο τιμόνι της εθνικής Βελγίου ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει συμβάλλει και αυτός τα μέγιστα στη γιγάντωση αυτού του συνόλου. Ο 49χρονος τεχνικός μπορεί να θεωρηθεί τυχερός καθώς έχει να διαχειριστεί μία ομάδα γεμάτη από παίκτες του κορυφαίου επιπέδου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι και εύκολη η δουλειά του.

Λάτρης του 3-4-3 και του επιθετικού ποδοσφαίρου ο Ισπανός, που σαν ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος, έχει δημιουργήσει μία άκρως ελκυστική ομάδα, ικανή να νικήσει κάθε αντίπαλο. Στα υπέρ του το γεγονός πως παρ’ ότι έχει να κάνει με τόσα αστέρια, όλοι οι παίκτες… στάζουν μέλι για εκείνον ως προπονητή και ως προσωπικότητα. Κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο οργανωτικό, δίκαιο, που ξέρει να κερδίζει άπαντες εντός και εκτός του γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ