Ουρουγουάη: Για την διάκριση στην μετά…Ταμπάρες εποχή

Ουρουγουάη: Για την διάκριση στην μετά…Ταμπάρες εποχή

Η Ουρουγουάη ονειρεύεται μία πολύ καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, χωρίς να έχει πια στην άκρη του πάγκου της τον θρυλικό Όσκαρ Ταμπάρες.

2 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια έχει αναδειχτεί η Ουρουγουάη. Το 1930 στην πρώτη διοργάνωση που έγινε στη χώρα της και το 1950 μέσα στη Βραζιλία απέναντι στη Βραζιλία!

Εχουν πάντα τον τρόπο τους οι Ουρουγουανοί να ξεχωρίζουν σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα της χώρας. Ξεχώρισαν και στην ανακοίνωση της αποστολής που θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το έκαναν μέσω ενός συγκλονιστικού βίντεο, στο οποίο ο προπονητής ανοίγει έναν χάρτη της χώρας και δείχνει με το δάχτυλο διάφορες πόλεις. Η κάμερα πηγαίνει σε κάθε πόλη που δείχνει ο προπονητής και εκεί διάφοροι άνθρωποι με σημαίες και κασκόλ της εθνικής ομάδας εμφανίζονται με φανέλα του κάθε ποδοσφαιριστή. Μια ιστορική ομάδα, εκείνη που έχει κατακτήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ως διοργανώτρια το 1930 και 20 χρόνια αργότερα το έκανε ξανά μέσα στη Βραζιλία. Βυθίζοντας στο πένθος ένα ολόκληρο έθνος στο περίφημο «Μαρακανάσο».

Διαβάστε επίσης: Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Απίθανη παράσταση της «Φούρια Ρόχα», ισοπέδωσε τους Κοσταρικανούς (vids)

Στο Μουντιάλ 2022 θα πραγματοποιήσει τη 14η συμμετοχή της σε τελική φάση, αξιοπρόσεκτη επίδοση, για μια χώρα 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Αλλες 3 φορές έχει τερματίσει 4η, με πιο πρόσφατη το 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Με πολύ «βαριά» φανέλα, μετρά 14 κατακτήσεις του Κόπα Αμέρικα (τελευταία το 2011) και έχει αναδείξει σπουδαίους παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παίκτες όπως ο Φραντσέσκολι, ο Ρεκόμπα, ο Φορλάν, ο Λουίς Σουάρες, ο Γκοδίν.

Οι τρεις τελευταίοι είναι εκείνοι που συνδέουν πλέον το παρελθόν με το μέλλον και θα βρίσκονται στο Κατάρ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας τους. Σουάρες και Καβάνι βρήκαν συλλόγους (Νασιονάλ και Βαλένθια) μόνο και μόνο για να διατηρήσουν το επίπεδό τους και να κληθούν για την τελευταία… παράστασή τους, με τον προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο να τους συμπεριλαμβάνει φυσικά στην αποστολή για το Κατάρ. Το ρόστερ τους δεν έχει μόνο τις… παλιοσειρές και τη δική τους αστερόσκονη, αλλά είναι πιθανότατα ένα από τα καλύτερα σε όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αρχηγός Γκοδίν, ο υπέροχος Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντάργουιν Νούνιες της Λίβερπουλ, η… παλιοσειρά Φερνάντο Μουσλέρα της Γαλατά, ο Ρόναλντ Αραούχο της Μπαρτσελόνα, ο Κοάτες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ο Μπετανκούρ της Τότεναμ.

Η Ουρουγουάη πηγαίνει στο Κατάρ όχι για να έχει μια τυπική παρουσία και να γυρίσει στη χώρα. Κουβαλά μαζί της τα όνειρα 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και έχουν ως ήρωες τους ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας. Στην Ουρουγουάη λατρεύουν την εθνική ομάδα και πολλές φορές η παρουσία τους και ο τρόπος που συμπεριφέρονται όταν την παρακολουθούν έχει γίνει viral σε όλο τον πλανήτη.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΛΟΝΣΟ

Ολοι έβλεπαν πως η ομάδα δεν… τράβαγε, αλλά άργησε να παρθεί η απόφαση για αντικατάσταση του πολύπειρου Οσκαρ Ταμπάρες, που ήταν από το 2006 στον πάγκο και είχε τον σεβασμό όλων. Η ήττα με 3-0 από τη Βολιβία έφερε τη «σελέστε» με την πλάτη στον τοίχο στα προκριματικά και «ανάγκασε» την Ομοσπονδία να αλλάξει τον Ταμπάρες, με τον διάδοχό του, Ντιέγκο Αλόνσο. Εκείνος σαν να είχε… μαγικό ραβδάκι, έκανε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη συνέχεια, η Ουρουγουάη ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Έδωσε και κάποια φιλικά στη συνέχεια, η συνολική του επίδοση είναι 7-1-1 και με παθητικό μόλις ένα γκολ στα 7 τελευταία. Ο 47χρονος Ουρουγουανός τεχνικός αναλαμβάνει για πρώτη φορά εθνική ομάδα, σε συλλογικό επίπεδο έχει θητεύσει κατά βάση στο Μεξικό, όπου μετρά δύο κατακτήσεις του CONCACAF Champions League (2017 Πατσούκα, 2019 Μοντερέι) και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων το 2017 (με Πατσούκα). Τη διετία 2019-21 ήταν στην Ίντερ Μαϊάμι, ενώ από τον Ιανουάριο ανέλαβε τη «σελέστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ