Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ένας… Καμερουνέζος «πλήγωσε» το Καμερούν

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ένας… Καμερουνέζος «πλήγωσε» το Καμερούν

Ο, γεννηθείς στο Καμερούν, Μπριλ Εμπολό χάρισε στην Ελβετία τη νίκη με 1-0 κόντρα στους Αφρικανούς, για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2022

Η Ελβετία ξεκίνησε με το… δεξί το Μουντιάλ 2022, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 του Καμερούν στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Σκόρερ της αναμέτρησης που χώρισε τελικά τις δύο ομάδες ήταν ο Μπριλ Εμπολό στο 48′, ο οποίος συμπτωματικά έχει γεννηθεί στο Καμερούν! Γι’ αυτό άλλωστε ο φορ της Μονακό δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, σεβόμενος τις ρίζες του.

Η Ελβετία με αυτή τη νίκη της συνέχισε το εκπληκτικό αήττητο σερί που έχει σε πρεμιέρες Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1966 και πήρε τη νίκη σε ένα must win game, καθώς τον όμιλο συμπληρώνουν οι Βραζιλία και Σερβία.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το ματς δεν ήταν και το πιο θεαματικό της διοργάνωσης, με τις φάσεις στις δύο εστίες να είναι λίγες. Το Καμερούν στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελαφρώς καλύτερο, είχε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, δεν τις εκμεταλλεύτηκε και στο τέλος το… πλήρωσε από τον Εμπολό.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης επετεύχθη στο 48′. Ο Σακίρι έκανε το γύρισμα στον Εμπολό και ο, γεννημένος στο Καμερούν επιθετικός, πλάσαρε από κοντά για το τελικό 1-0.

Δείτε το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες:

Οι συνθέσεις:

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν, 4-2-3-1): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Ελβέντι, Ροντρίγκεζ (90′ Κομέρ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (72′ Οκάφορ), Σόου (72′ Φράι), Βάργκας (81′ Ρίντερ), Εμπολό (72′ Σεφέροβιτς)

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ, 4-3-3): Ονάνα, Φαΐ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Ουμ Γκουέ, Χόνγκλα (68′ Οντούα), Ανγκισά, Εμπεμό (81′ Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μοτίνγκ (74′ Αμπουμπακάρ), Τοκό Εκαμπί (74′ Ενκουντού)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ