Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Μέσι όπως μας αρέσει

Αργεντινή – Μεξικό 2-0: Μέσι όπως μας αρέσει

Η Αργεντινή είναι εδώ και φουλάρει για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ! Γκολάρα ο Λιονέλ Μέσι, «ζωγραφιά» ο Έντσο Φερνάντες και 2-0 το Μεξικό η αρμάδα του Σκαλόνι.

Μια στιγμή χρειάστηκε ο Λιονέλ Μέσι για να στείλει τους οπαδούς της Αργεντινής στα… ουράνια. Μια στιγμή χρειάστηκε για να βγάλει από το αδιέξοδο την «Αλμπισελέστε». Στο κατάλληλο χρονικά σημείο, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έστειλε συστημένη την μπάλα στο πλεκτό του Οτσόα, βάζοντας την αρμάδα του Σκαλόνι στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ. Η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 του Μεξικού και ανασαίνει ξανά.

Εκεί που τα πάντα έμοιαζαν… μπλοκαρισμένα, μίλησε η κλάση του Λιονέλ Μέσι. Του κατά πολλούς. κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, ο ηγέτης της Αργεντινής «ζωγράφισε» και η ομάδα του Σκαλόνι θα παίξει «τελικό» με την πρωτοπόρο Πολωνία την τελευταία αγωνιστική. Στους τρεις πόντους και στη 2η θέση η «Αλμπισελέστε» (καλύτερο average από τη Σαουδική Αραβία), στον πάτο του ομίλου, με έναν πόντο και χωρίς γκολ το Μεξικό του Ορμπελίν Πινέδα (δεν αγωνίστηκε).

Ο Μέσι… μίλησε και με το γκολ που σημείωσε κόντρα στους Μεξικανούς, «έπιασε» τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα 8 τέρματα στον θεσμό. Ο Εντσο Φερνάντες ήταν αυτός που κλείδωσε το «χρυσό» τρίποντο για την Αργεντινή, με τον νεαρό άσο να σημειώνει ένα απίθανο γκολ για το 2-0.

Τα πάντα… μηδέν στο πρώτο μέρος

Νεύρα, ένταση, άγχος και πάθος συνέθεσαν το… σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου της Αργεντινής με το Μεξικό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή δεν «πατούσε» καλά στον χορτάρι του Lusail Stadium. Το σχήμα που «κατέβασε» ο Λουίς Σκαλόνι δεν… τράβαγε, με την «Αλμπισελέστε» να παρασύρεται στο παιχνίδι του Μεξικού. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έβγαινε νικήτρια σε όλες τις μονομαχίες, παίρνοντας εύκολα και τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 10ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη απειλή από πλευράς του Μεξικού. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάβες, ο Ερέρα έκανε την προβολή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η Αργεντινή δυσκολευόταν αφάνταστα να πλησιάσει την εστία του Οτσόα, με το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι να είναι μεγάλο. Η πρώτη υποψία φάσης των «Γκαούτσος» στην αναμέτρηση ήρθε στο 35ο λεπτό. Με εκτέλεση φάουλ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ του Μεξικού, που έδιωξε με τις γροθιές.

Η ομάδα του Σκαλόνι προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα από την αριστερή πλευρά του Μεξικού και στο 41′, και μετά από σέντρα του Ντι Μαρία, ο Λαουτάρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 44′ το Μεξικό κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλή θέση, με τον Βέγκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Μαρτίνεζ να κατεβάζει… ρολά.

Η ώρα του Μέσι και της Αργεντινής

Στο 52′ ο Μέσι έκανε την επέλαση, κερδίζοντας φάουλ σε εξαιρετικό σημείο. Ωστόσο, η εκτέλεση του Αργεντινού σούπερ σταρ δεν ανησύχησε τον Οτσόα.

Ο Σκαλόνι έβλεπε πως δεν… τραβάει η ομάδα και αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους Εντσο και Αλβάρες. Εφερε στον πάγκο τον «άχρωμο» Λαουτάρο και η Αργεντινή με τα δύο νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, απέκτησε πνοή στο παιχνίδι της.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 64′, ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε μονάχα μια στιγμή για να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Ο Ανχελ Ντι Μαρία τον βρήκε υπέροχα, ο ηγέτης της Αργεντινής ζύγισε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα κλασικό γκολ Μέσι, η αρμάδα του Σκαλόνι άνοιξε το σκορ. Ενα κοντρόλ, ένα βήμα, μια υπέροχη εκτέλεση και η μπάλα στη γωνιά των διχτύων του Οτσόα.

Μετά και το «τεμάχιο» του Μέσι, ο Σκαλόνι έσπευσε να προστατεύσει το αποτέλεσμα για την Αργεντινή. Αλλαξε τον σχηματισμό (5-4-1), φρέσκαρε την εντεκάδα του και η Αλμπισελέστε προσπάθησε να σπαταλήσει τον χρόνο.

Το Μεξικό δεν μπορούσε να απειλήσει και η Αργεντινή τελείωσε την υπόθεση τρίποντο στο 87′. Μετά από κοντινό κόρνερ και τρομερό φαλτσαριστό σουτ, ο Έντσο Φερνάντες νίκησε τον Οτσόα και η «Αλμπισελέστε» έσπασε το ρόδι στη διοργάνωση.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-3-3): Μαρτίνες, Μαντιέλ (63’ Μολίνα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57’ Φερνάντες), ΜακΆλιστερ (69’ Παλάσιος), Ντι Μαρία (69’ Ρομέρο), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (67’ Άλβαρες).

ΜΕΞΙΚΟ (Χεράρδο Μαρτίνο / 5-3-2): Οτσόα, Άλβαρες (69’ Χιμένες), Αραούχο, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γουαρδάδο, Τσάβες, Βέγκα (69’ Αντούνα), Λοσάνο (72’ Αλβαράδο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ