Τα σενάρια πρόκρισης στους ομίλους της Ολλανδίας και της Αγγλίας

Τα σενάρια πρόκρισης στους ομίλους της Ολλανδίας και της Αγγλίας

Ο 1ος και ο 2ος όμιλος ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη (29/11) με τη διεξαγωγή της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής...

Τρίτη και τελευταία πράξη σήμερα Τρίτη (29/11) για δύο ομίλους στο Μουντιάλ 2022. Ο λόγος για τον 1ο και τον 2ο, όπου η κατάσταση είναι ρευστή και στα δύο γκρουπ.

Η 3η και τελευταία αγωνιστική στους ομίλους της Ολλανδίας και της Αγγλίας προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς όλα παραμένουν και τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Στον πρώτο όμιλο, η Ολλανδία με το Εκουαδόρ είναι στους 4 βαθμούς, ακολουθεί η Σενεγάλη με 3 πόντους και τελευταίο είναι το αποκλεισμένο Κατάρ με 0 βαθμούς.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε καλύτερη θέση από όλους και κόντρα στους αδύναμους διοργανωτές φαίνεται πως θα… κλειδώσει την πρόκριση στους 16 και την πρωτιά. Η 2η θέση φαίνεται πως θα παιχτεί μέχρι το… τελευταίο δευτερόλεπτο στον αγώνα του Εκουαδόρ και της Σενεγάλης.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

Ολλανδία 4
Εκουαδόρ 4
Σενεγάλη 3
Κατάρ 0

Η τελευταία αγωνιστική:

  • 17:00 Εκουαδόρ– Σενεγάλη (1ος όμιλος) , (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) antenna.gr – ΑΝΤ1+
  • 17:00 Ολλανδία – Κατάρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) – ΑΝΤ1

Αναλυτικά τα σενάρια:

Τι χρειάζεται η Ολλανδία

  • Προκρίνεται στη φάση των 16 έστω και με ισοπαλία με το Κατάρ την τελευταία αγωνιστική.
  • Εάν ηττηθεί από τους διοργανωτές προκρίνεται με νίκη του Εκουαδόρ κόντρα στη Σενεγάλη. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Εκουαδόρ – Σενεγάλη τότε οι οράνιε μένουν ισόβαθμοι με το Εκουαδόρ και θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων ή τα υπόλοιπα κριτήρια κατάταξης για την πρόκριση. Με νίκη Σενεγάλης η Ολλανδία χρειάζεται στην ισοβαθμία να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων με το Εκουαδόρ. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθούν τα επόμενα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τι χρειάζεται το Εκουαδόρ

  • Έχει το πάνω χέρι και παίρνει την πρόκριση με την ισοπαλία απέναντι στη Σενεγάλη.
  • Εάν ηττηθεί από τη Σενεγάλη, τότε το Εκουαδόρ χρειάζεται μόνο ήττα της Ολλανδίας από το Κατάρ με περισσότερα τέρματα απ’ όσα θα δεχθεί με από την αφρικανική ομάδα. Εάν καταλήξουν με τον ίδιο συντελεστή τερμάτων ισχύουν τα υπόλοιπα κριτήρια για να κριθεί η πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης.

Τι χρειάζεται η Σενεγάλη

  • Η Σενεγάλη θέλει μόνο νίκη απέναντι στο Εκουαδόρ για να μην εξαρτάται από άλλο αποτέλεσμα.
  • Εάν έρθει ισόπαλη με την ομάδα του Ισημερινού, τότε χρειάζεται ήττα της Ολλανδίας από το Κατάρ, αλλά με μεγάλη διαφορά, ώστε να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Σε περίπτωση ίδιου συντελεστή θα παίξουν ρόλο τα άλλα κριτήρια.

Στον 2ο όμιλο καμία ομάδα δεν έχει προκριθεί και καμία ομάδα δεν έχει αποκλειστεί. Με λίγα λόγια όλα είναι ανοιχτά. Η Αγγλία (4β.) κρατά την πρώτη θέση στα χέρια της, καθώς με νίκη κόντρα στην Ουαλία (1β.) την κατακτά. Ιράν (3β.) και ΗΠΑ (2β.) θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες): 

1. Αγγλία 4 (6-2)

2. Ιράν 3 (4-6)

3. ΗΠΑ 2 (1-1)

4. Ουαλία 1 (1-3)

Η τελευταία αγωνιστική:

  • 21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) – antenna.gr – ΑΝΤ1+
  • 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) – ΑΝΤ1

Αναλυτικά τα σενάρια:

Τι χρειάζεται η Αγγλία

  • Οι τέσσερις βαθμοί φέρνουν την Αγγλία σε θέση ισχύος και ακόμα και με ισοπαλία με την Ουαλία παίρνει την πρόκριση.
  • Μάλιστα αν ηττηθεί από την ομάδα του Μπέιλ για να μείνει εκτός πρέπει να δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό γκολ (από 4 και πάνω), καθώς έχει διαφορά 6 γκολ από Ουαλία, Ιράν και 4 από ΗΠΑ. Υπάρχει περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ιράν στους τέσσερις πόντους (εάν έρθει ισόπαλο το Ιράν με ΗΠΑ και η Αγγλία ηττηθεί από την Ουαλία). Η Αγγλία θα κινδυνεύσει μόνο αν δεχθεί πάνω από τέσσερα γκολ να χάσει τις ισοβαθμίες. Οπότε μόνο με πολύ βαριά ήττα μπορεί να μείνει εκτός.

Τι χρειάζεται το Ιραν

  • Με νίκη επί των ΗΠΑ διασφαλίζει την παρουσία της στους 16.
  • Αν φέρει ισοπαλία, κρατάει μεν τους Αμερικανούς από κάτω, όμως σε αυτή την περίπτωση απεύχεται νίκη της Ουαλίας επί της Αγγλίας, ώστε να μην παιχτεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας (Η Ουαλία θα έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων).

Τι χρειάζονται οι ΗΠΑ

  • Αήττητη αλλά και χωρίς τρίποντο είναι ακόμα οι ΗΠΑ, ωστόσο αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση, η νίκη είναι μονόδρομος απέναντι στο Ιράν την τελευταία αγωνιστική.

Τι χρειάζεται η Ουαλία

  • Έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου μετά την ήττα από το Ιράν όμως ακόμα και εκείνη έχει δικαίωμα στο όνειρο. Χρειάζεται μόνο νίκη στο ντέρμπι με την Αγγλία και ισοπαλία στο Ιράν – ΗΠΑ, ώστε να ισοβαθμίσει στους 4 βαθμούς με το Ιράν και να μετρήσει ο συντελεστής της (θα υπερισχύσει στη διαφορά γκολ). Υπάρχει και το σενάριο να βάλει από τέσσερα και πάνω γκολ στην Αγγλία και να προκρίνεται ακόμη και με νίκη των ΗΠΑ ή του Ιράν στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια κατάταξης στους ομίλους του Μουντιάλ 2022:

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ