Tυνησία – Γαλλία 1-0: Νίκησε αλλά δεν της έφτανε…

Tυνησία – Γαλλία 1-0: Νίκησε αλλά δεν της έφτανε…

Η Τυνησία νίκησε τη Γαλλία με σκορ 1-0 χάρη στο τέρμα του Καζρί, όμως δεν της έφτανε για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το γκολ του Γουαμπί Καζρί έδωσε στην Τυνησία την πρώτη της νίκη (1-0) σε Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι σε ευρωπαϊκή χώρα, όμως αυτό δεν της έφτανε αφού σε συνδυασμό με την επικράτηση της Αυστραλίας επί της Δανίας, οι Αφρικανοί έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Οι παίκτες του τζαλίλ Καντρί προσπάθησαν απέναντι στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους, τους υποχρέωσαν στην πρώτη τους ήττα σε Μουντιάλ από το 2014, αλλά τα πράγματα δεν ήταν στο χέρι τους και έτσι θα επιστρέψουν στη χώρα τους με μια γλυκόπικρη γεύση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γαλλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Οι Τυνήσιοι περίμεναν καρτερικά για να βρουν την στιγμή τους στην κόντρα και να πάρουν εκείνοι το προβάδισμα. Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο, και έτσι οι ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, και συγκεκριμένα στο 58′, ο Καζρί ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την Τυνησία δίνοντας ελπίδες πρόκρισης, όμως όλοι γνώριζαν πως τίποτα δεν ήταν στα χέρια τους, ειδικά από την στιγμή που λίγο αργότερα η Αυστραλία έβρισκε κι εκείνη δίχτυα. Η Γαλλία έφτασε στην ισοφάριση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Γκριζεμάν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και έτσι το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλίλ Καντρί): Ντάμεν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μααλούλ, Λαϊντουνί, Σκιρί, Κεχρίντα, Καζρί (60’ Τζεμπαλί), Μπεν Ρομντάν (74’ Σααλελί), Σλιμάν (83’ Αμπντί)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Βαράν (63’ Σαλιμπά), Φοφανά (73’ Γκριεζμάν), Κονατέ, Γκεντουζί (79’ Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κολό Μουανί, Βερετού (63’ Ραμπιό), Κομάν (63’ Κομάν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ