Σαουδική Αραβία – Μεξικό 1-2: Το πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά…

Σαουδική Αραβία – Μεξικό 1-2: Το πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά…

Το Μεξικό έφτασε κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, νίκησε με σκορ 2-1 τη Σαουδική Αραβία, αλλά αποκλείστηκε λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε… καρδιές το Μεξικό επιβλήθηκε με σκορ 2-1 της Σαουδικής Αραβίας για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας στην ισοβαθμία από την Πολωνία λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο σημείωσαν και τα δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτό, και σε συνδυασμό με την ήττα των Πολωνών, χρειαζόντουσαν ένα τέρμα για να περάσουν εκείνοι καθώς έμεναν εκτός λόγω περισσότερων κίτρινων καρτών. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Αντιθέτως οι Σαουδάραβες ήταν εκείνοι που μείωσαν στις καθυστερήσεις και έτσι η ομάδα της κεντρικής Αμερικής έμεινε εκτός συνέχειας.

Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά ένας… μονόλογος από το Μεξικό που προσπαθούσε να σκοράρει γρήγορα για να διώξει το άγχος από νωρίς. Ωστόσο, δεν μπορούσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι ο διαιτητής να στείλει τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Τα πράγματα άλλαξαν με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Μαρτίν μετά το γύρισμα του Μόντες, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 47′. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 χάρη σε μια απίθανη εκτέλεση φάουλ του Τσάβες για το 2-0.

Στη συνέχεια οι Μεξικάνοι πίεσαν σαν να μην υπήρχε αύριο τη Σαουδική Αραβία, καθώς χρειαζόντουσαν ένα γκολ για να πάρουν εκείνη την πρόκριση, αφού έμεναν εκτός λόγω καρτών. Οι χαμένες ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ τους ακυρώθηκε και γκολ σωστά ως οφσάιντ. Τα… όνειρα πρόκρισης έσβησαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Αλ-Νταουσάρι μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Οβάις, Αλγκανάμ (88′ Μπαχέμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37′ Σαραχίλι), Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46′ Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62′ Αλομπούντ), Κάνο

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες (88′ Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (88′ Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77′ Ροντρίγκες) Βέγκα (46′ Αντούνα), Μαρτίν (77′ Χιμένες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ