Μαρόκο: Tα «λιοντάρια του ‘Ατλαντα» βρυχήθηκαν 36 χρόνια μετά! (pics, vids)

Μαρόκο: Tα «λιοντάρια του ‘Ατλαντα» βρυχήθηκαν 36 χρόνια μετά! (pics, vids)

Και η πρώτη ηχηρή «βόμβα» στο Μουντιάλ του Κατάρ έπεσε από το Μαρόκο, το οποίο κατάφερε να προκρίθει στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης αφήνοντας έξω το σπουδαίο Βέλγιο και γράφοντας ιστορία 36 χρόνια μετά...

Το Μαρόκο γράφει ιστορία στο Κατάρ και συνεχίζει να ονειρεύεται…

Ο Ζίγιες και η παρέα του  κατάφεραν μετά από μια εκπληκτική πορεία σε έναν όμιλο «φωτιά» με Κροατία, Βέλγιο και Καναδά να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, τερματίζοντας μάλιστα στην κορυφή του γκρουπ αήττητοι και στέλνοντας σπίτι τους, τους… Ντε Μπρόινε και Λουκάκου.

Διαβάστε επίσης: «Κλειδώνουν» τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα νοκ άουτ: «Θρίλερ» σε 7ο και 8ο όμιλο

Με 7 βαθμούς στον όμιλο, δύο νίκες με Βέλγιο, Κανάδα και μια ισοπάλια με Κροατία τα «λιοντάρια του Άτλαντα» «βρυχήθηκαν» και ακούστηκαν σε όλο το Κατάρ.

Τελευταία φορά που το Μαρόκο είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν το 1986 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό, με την αφρικάνικη ομάδα να χάνει το εισιτήριο για τους «8» καλύτερους του κόσμου τότε από την Γερμανία.

36χρόνια μετά τα αφρικάνικα «λιοντάρια» έδειξαν και πάλι τα δόντια τους και από τα παρασκήνια κατάφεραν να βρεθούν στο προσκήνιο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής σκηνής.

Παίζοντας ένα πολύ ελκυστικό και έξυπνο ποδόσφαιρο και έχοντας στο δυναμικό του κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρού όπως οι Χακίμι, Ζίγιες, Μαζραουί, το Μαρόκο ζει πλέον στιγμές 1986 και… ένα ολόκληρο έθνος, παθιασμένο με την μπάλα, συνεχίζει να ονειρεύεται.

Στο διάβα τους οι Μαροκίνοι θα συναντήσουν τους έμπειρους  Ισπανούς στην φάση των «16», με τις πιθανότητες σίγουρα να μην είναι με το μέρος τους ωστόσο το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο  μας έχει χαρίσει πολύ πιο απρόσμενες εκπλήξεις και αν κρίνουμε και από την αναμέτρηση της ομάδας του Λουίς Ενρίκε με την Ιαπωνία ένα είναι το σίγουρο. Η ομάδα του Ρεγραγκί μπορεί να ελπίζει…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ