Ενρίκε: «Είμαστε έτοιμοι και για τα πέναλτι»

Ενρίκε: «Είμαστε έτοιμοι και για τα πέναλτι»

Ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με το Μαρόκο για τους «16» του Μουντιάλ, δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να πάρει την πρόκριση, ακόμα και αν χρειαστεί γι' αυτό η διαδικασία των πέναλτι.

Ο Λουίς Ενρίκε είναι πεπεισμένος ότι οι παίκτες του μπορούν να αποκλείσουν αύριο (6/12) το Μαρόκο στους «16» του Μουντιάλ, και δείχνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πίεση μιας διαδικασίας πέναλτι, αν χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι στο περσινό Euro, η Ισπανία συμμετείχε δύο φορές σε διαδικασίες πέναλτι, νικώντας την Ελβετία στα προημιτελικά, προτού αποκλειστεί από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλία στα ημιτελικά.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε εκτάκτως από την Ισπανία ο Εμβιλά – Στην Ελλάδα Ανιγκό, Καραπαπάς, τι γίνεται με Μπα, Ντόι

«Πριν από πάνω από ένα χρόνο, σε πολλές συγκεντρώσεις λέγαμε στους παίκτες: Έχετε δουλειά πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να εκτελέσετε τουλάχιστον 1.000 πέναλτι με τον σύλλογο. Δεν μπορείς απλώς να τους εκπαιδεύσεις σε αυτό όταν είναι με την εθνική ομάδα», είπε ο Λουίς Ενρίκε, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι είναι λοταρία. Αν προπονείσαι συχνά, τότε ο τρόπος που εκτελείς πέναλτι βελτιώνεται. Προφανώς, δεν μπορείς να προπονήσεις την πίεση και την ένταση, αλλά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Δεν εξαρτάται από την τύχη, ο τερματοφύλακας είναι βασικός. Και οι τρεις τερματοφύλακες μας είναι καλοί σε αυτά. Στις προπονήσεις μας έχουμε παίκτες που εκτελούν πέναλτι, είναι κάτι που λάβαμε υπόψη.

Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα. Δεν χρειάζεται να κυριαρχούμε σε όλους τους αντιπάλους για 90 λεπτά. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες, προπονητές και παίκτες κορυφαίου επιπέδου.

Το Μαρόκο έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αυτή τη στιγμή, έχει μεγάλο κίνητρο μετά από μια θεαματική φάση ομίλων, ανέβηκε στην κορυφή ενός δύσκολου ομίλου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που έχω δει στην προπόνηση, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε».

Στα τελευταία τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, η Ισπανία έχει ξεπεράσει τους «16» μόνο μία φορά , όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2010.
«Δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο για το αποτέλεσμα, θέλω να ελέγξω τι μπορώ να ελέγξω ως προπονητής. Ενθαρρύνω τους παίκτες μου να ξεχάσουν το αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα θα έρθει», είπε ο Λουίς Ενρίκε.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ένα δίκαιο παιχνίδι. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε περισσότερα πλεονεκτήματα από το Μαρόκο. Η φιλοσοφία μας είναι η ίδια. Προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τους οπαδούς, θέλουμε να διασκεδάσουν βλέποντάς μας. Δεν πρέπει να πάμε μόνο να πάρουμε τη νίκη, πρέπει να διασκεδάσουμε τους θεατές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ