Ιαπωνία – Κροατία 1-1, 1-3 πεν: Απίθανος Λιβάκοβιτς έστειλε την «Χρβάτσκα» στα προημιτελικά

Ιαπωνία – Κροατία 1-1, 1-3 πεν: Απίθανος Λιβάκοβιτς έστειλε την «Χρβάτσκα» στα προημιτελικά

Απίστευτος Λιβάκοβιτς και στα προημιτελικά του Μουντιάλ η Κροατία! Τρία πέναλτι έπιασε ο τερματοφύλακας της «Χρβάτσκα» στη ρωσική ρουλέτα με την Ιαπωνία.

Μυθικός Ντομινίκ Λιβάκοβιτς και στους «8» του Μουντιάλ η Κροατία του Βίντα! Το ματς με την Ιαπωνία οδηγήθηκε στη ρωσική ρουλέτα (1-1 κ.δ. και παρ.), με τον 27χρονο τερματοφύλακα να πιάνει τρία πέναλτι (3-1), στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του Ντάλιτς στα προημιτελικά.

Πραγματικό… τοίχος κάτω από τα δοκάρια ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, «ψάρεψε» τρεις φορές τους Ιάπωνες και το ταξίδι της Κροατίας στα γήπεδα του Κατάρ συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης: Η «έκρηξη» του Χουάνγκ και τα 20.000.000 €

Για 120 λεπτά, Ιαπωνία και Κροατία έδωσαν «τρελή» μάχη στον αγωνιστικό χώρο του Al Janoub Stadium, με τη φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας να… επιβιώνει στη διαδικασία των πέναλτι. Από το ζευγάρι Βραζιλία-Νότια Κορέα θα προκύψει η αντίπαλος της «Χρβάτσκα» στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ιαπωνία μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3ο λεπτό μετά από γέμισμα του Έντο από δεξιά, ο Τανιγκούτσι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα. Στο 26’ ο Πέτκοβιτς κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των «Σαμουράι», αλλά καθυστέρησε πολύ να τελειώσει τη φάση και κόπηκε από τους αμυντικούς.

Τελικά, οι Ιάπωνες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 44ο λεπτό. Μετά από ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Μαέντα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, γράφοντας το 1-0 για τους Ασιάτες.

Η Κροατία μπήκε φορτσάτη στην επανάληψη, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα, στο 55ο λεπτό και μετά από γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Πέρισιτς έπιασε κεφαλιά… δυναμίτη για το 1-1 της «Χρβάτσκα» κόντρα στους «Σαμουράι».

Σχεδόν με τη σέντρα ο Έντο έπιασε φοβερό μακρινό σουτ αλλά ο Λιβάκοβιτς έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ στο 59’ ο Πέρισιτς έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Στο 63’ ο Λούκα Μόντριτς έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γκόντα να σώζει με εντυπωσιακό τρόπο την εστία του. Η Κροατία συνέχισε να έχει το μομέντουμ και στο 77,’ ο Πέρισιτς έκλεψε κι έκανε το σουτ. αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα, ξύνοντας και το δοκάρι των Ασιατών.

Τα λεπτά περνούσαν, με το ματς να οδηγείται τελικά στην παράταση. Εκεί η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 105’, όταν ο Μιτόμα επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο φοβερός Λιβάκοβιτς κατέβασε ρολά, ενώ στο 120+1’ ο Μάιερ έκανε το συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Άλλη αξιόλογη φάση δεν σημειώθηκε, με το ματς του Al Janoub Stadium να οδηγείται στη ρωσική ρουλέτα, όπου ο Λιβάκοβιτς έκανε απίθανα πράγματα, σφραγίζοντας το εισιτήριο για την Κροατία.

Η σειρά των πέναλτι:

  • Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Μιναμίνο. Μένει το 0-0
  • 1-0 η Κροατία. Εύστοχος ο Βλάσιτς
  • Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Μιτόμα. Μένει το 1-0 της Κροατίας
  • 2-0 η Κροατία. Εύστοχος ο Μπρόζοβιτς
  • Μειώνει σε 2-1 η Ιαπωνία. Εύστοχος ο Ασάνο
  • Μένει το 2-1. Ο Λιβάγια έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι
  • Μένει το 2-1. ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Γιοσίντα
  • Εύστοχος ο Πάσαλιτς, 3-1 η Κροατία που προκρίνεται στους 16.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τανιγκούτσι, Ναγκατόμο (64’ Μιτόμα), Έντο, Ντόαν (87’ Μιναμίνο), Μορίτα (106’ Τανάκα), Ίτο, Καμάντα (75’ Σακάι), Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Μαέντα (64’ Ασάνο)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (99’ Βλάσιτς), Μόντριτς (99’ Μάιερ), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (68’ Πάσαλιτς), Πέρισιτς (106’ Όρσιτς), Πέτκοβιτς (62’ Μπούντιμιρ, 106’ Λιβάγια)

Το 1-0 της Ιαπωνίας:







Το 1-1 του Πέρισιτς:







Η διαδικασία των πέναλτι:







 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ