Η «έκρηξη» του Χουάνγκ και τα 20.000.000 €

Η «έκρηξη» του Χουάνγκ και τα 20.000.000 €

Ο 26χρονος Νοτιοκορεάτης μέσος είναι η κορυφαία μεταγραφή του Ολυμπιακού. Αλλά και το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο αυτή τη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολλά το καλοκαίρι. Είχε κακές επιλογές, κακές στιγμές και γενικώς τα πράγματα περιπλέχθηκαν. Παρά ταύτα, κάποιες από τις επιλογές του ήταν τόσο κομβικές και σημαντικές, που τον αλλάζουν επίπεδο. Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι σίγουρα μία από αυτές. Αλλά είναι η προφανής απάντηση. Εκείνος που λίγοι περίμεναν ότι θα εξελιχθεί σε παίκτη-σημείο αναφοράς και θα αποτελούσε, πλέον, σταθερά και παράγοντα αλλαγής επιπέδου είναι ο Ινμπόμ Χουάνγκ.

Ο ποδοσφαιριστής-ορχήστρα, που ο Ολυμπιακός απέκτησε το καλοκαίρι ως ελεύθερο από τη Ρούμπιν Καζάν, εκμεταλλευόμενος την αλλαγή στους κανονισμούς της FIFA, ελέω πολέμου στην Ουκρανία. Λίγους μήνες μετά, είναι ασφαλές να καταγραφεί ότι ο 26χρονος Νοτιοκορεάτης μέσος είναι η κορυφαία μεταγραφή του Ολυμπιακού. Αλλά και το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Τα νεύρα του Μίτσελ, τα σενάρια με Χάμες, Φορτούνη, ο δημιουργός Μαρσέλο και το προφανές με Ελ Αραμπί

Ο Χουάνγκ συμμετέχει απλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η μετοχή του χτυπάει συνεχόμενα limit up. Η παρουσία του στον Ολυμπιακό ήταν μόνο η αρχή. Οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου αποτελεί μεγάλο πρωταγωνιστή της χώρας του και κορυφαίο παίκτη της, είναι η επιβεβαίωση που όλοι… φοβούνταν. Ο πολυδιάστατος παίκτης των πρωταθλητών δείχνει με την παρουσία του στα γήπεδα του Κατάρ ότι αποτελεί μέλος της ποδοσφαιρικής ελίτ. Τα μάτια που είναι στραμμένα πάνω του, από εκπροσώπους των σημαντικότερων συλλόγων της Ευρώπης, συμφωνούν και επαυξάνουν. Πως εξελίσσεται σε ποδοσφαιριστή… 20.000.000 εκατομμυρίων. Καθώς ο Ολυμπιακός τον εμφάνισε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο ίδιος κάνει την έκρηξή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι αριθμοί του Χουάνγκ στα γήπεδα του Κατάρ και λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη με τη Βραζιλία, αποστομωτικοί. Μόνο ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε περισσότερες επιθετικές ενέργειες από τον παίκτη του Ολυμπιακού, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Και όχι μόνο αυτά. Ο Χουάνγκ είναι στη 10άδα μεταξύ των 831 παικτών που συμμετέχουν στο Μουντιάλ με τα περισσότερα χιλιόμετρα. Είναι στη 10άδα στον τομέα των κλεψιμάτων. Για τους Νοτιοκορεάτες ο χαφ των πρωταθλητών Ελλάδος είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής, αλλά έως αυτό το τουρνουά δεν θεωρούνταν ηγετική μορφή. Πλέον, ακόμη και ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τσουνγκ Μονγκ-Γκιου, εξήρε την ηγετική παρουσία του στα δύο πρώτα παιχνίδια και κάλεσε τους συμπαίκτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του!

Οσο για τον Ολυμπιακό; Ολοι στον Πειραιά παρακολουθούν με ικανοποίηση και… καμία έκπληξη όσα κάνει ο ποδοσφαιριστής τους. Το ταλέντο, η ποιότητα και το work ethic του ποδοσφαιριστή τους δεν τους έκανε να αναμένουν κάτι διαφορετικό. Και για αυτόν τον λόγο η διεθνής αποθέωση δεν αλλάζει την πάγια θέση της διοίκησης για το μέλλον του, παρά τον χορό εκατομμυρίων που αρχίζει να στήνεται. Το «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» έχει κολλήσει σαν ταμπέλα δίπλα στο όνομα του Χουάνγκ από τους Ερυθρόλευκους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ