Πορτογαλία – Ελβετία 6-1: Ρονάλντο ήταν ο Ράμος…

Πορτογαλία – Ελβετία 6-1: Ρονάλντο ήταν ο Ράμος…

Χατ-τρικ από τον επιθετικό της Μπενφίκα, που πήρε τη θέση του Ρονάλντο στην ενδεκάδα, και οδήγησε σε θρίαμβο τη σαρωτική Πορτογαλία επί της Ελβετίας με 6-1. Κόντρα στο Μαρόκο οι Ίβηρες στα προημιτελικά.

Είχε παίξει μόλις 12 λεπτά στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος προκάλεσε έκπληξη με την απόφασή του να αφήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το παιχνίδι των «16» με την Ελβετία και να δώσει φανέλα βασικού σε εκείνον. Στον Γκονζάλο Ράμος. Στον 21χρονο άσο της Μπενφίκα, που στην πέμπτη του μόλις συμμετοχή με το εθνόσημο, έκανε πάταγο πετυχαίνοντας χατ-τρικ, με το οποίο οδήγησε την ομάδα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης με το εμφατικό 6-1 επί της παρέας του Σερντάν Σακίρι.

Ο μικρός «έκλεψε» την παράσταση και με τέτοια εμφάνιση δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα. Εκεί όπου βρέθηκε τελικά ο CR7 όταν όλα είχαν κριθεί στο ματς. Με το σκορ ήδη στο 5-1, ο Σάντος τον έριξε στο ματς και το γήπεδο, που νωρίτερα φώναζε ρυθμικά το όνομά του, τον αποθέωσε. Επόμενος αντίπαλος για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 είναι το Μαρόκο και με τέτοιες εμφανίσεις, είναι δεδομένο πως βάζει πολύ δυνατή υποψηφιότητα για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Διαβάστε επίσης: Και όνομα κι επώνυμο «βαρύ σαν ιστορία»

Το ματς δεν χωράει και ιδιαίτερο σχολιασμό. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Πορτογαλία. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 17′ όταν ο Φέλιξ πέρασε για τον Ράμος μέσα στην περιοχή κι εκείνος με απίθανο σουτ στην κλειστή γωνία του Ζόμερ έκανε το 1-0.

Ο δημιουργός του πρώτου γκολ λίγο έλειψε να γίνει σκόρερ στο 22′, αλλά το 2-0 ήρθε τελικά στο 33′ με κεφαλιά του Πέπε από εκτέλεση κόρνερ. Ο έμπειρος αμυντικός έγινε μάλιστα ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Ροζέ Μιλά. Στο 38′ η Ελβετία έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς, με τον Νταλότ να σώζει πάνω στη γραμμή και στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ έπεσαν βροχή.

Από σέντρα του Νταλότ ο Ράμος με προβολή στο 51′ έκανε το 3-0 και τέσσερα λεπτά μετά ο Γκερέρο από ασίστ του Ράμος έκανε και το 4-0 με υπέροχο τελείωμα. Στο 58′ η Ελβερία μείωσε σε 4-1 με προβολή του Ακάντζι από κοντά, αλλά οι Πορτογάλοι δεν είχαν διάθεση να σταματήσουν. Στο 67′ ο Ράμος πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ του φετινού Μουντιάλ με ωραίο πλασέ από ασίστ του Φέλιξ και το τελικό 6-1 διαμόρφωσε με σουτ στις καθυστερήσεις ο Λεάο που είχε περάσει ως αλλαγή. Λίγο νωρίτερα δίχτυα βρήκε και ο Ρονάλντο, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Γκερέιρο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Νταλότ, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (87’ Λεάο), Οτάβιο (74’ Βιτίνια), Μπερνάρντο Σίλβα (81’ Νέβες), Ζοάο Φέλιξ (74’ Ρικάρντο Όρτα), Γκονσάλο Ράμος (74’ Ρονάλντο)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ροντρίγκες, Σερ (46’ Τσέμερτ), Ακαντζί, Τζάκα, Σακίρι, Σο (54’ Ζακάρια), Φερνάντες, Φρόιλερ (54’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66’ Οκαφόρ), Εμπολό (89’ Τζασάρι)







Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ