Ο «περιπατητής» Μέσι και το know how: Πώς ο «pulga» παίζει σε αυτό το επίπεδο στα 35 του; (pics, vids)

Ο «περιπατητής» Μέσι και το know how: Πώς ο «pulga» παίζει σε αυτό το επίπεδο στα 35 του; (pics, vids)

Ο... περιπατητής Λιονέλ Μέσι παίζει στα «κόκκινα» στα 35 του χρόνια, με τις στατιστικές υπηρεσίες του Κατάρ να δείχνουν ακριβώς τους λόγους που ο Αργεντινός συνεχίζει να κάνει... πλάκα.

Έχει πάρει ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες του και το κάνει να ονειρεύεται. Ο Λιονέλ Μέσι το έκανε και χθες. Βγήκε μπροστά για την Αργεντινή, όταν το πράγμα είχε… κολλήσει, σκόραρε με τον κλασικό και αγαπημένο του τρόπο και ουσιαστικά ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» τον δρόμο προς τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι θα βρει μπροστά της, την Ολλανδία.

Ο pulga έκανε κόντρα στα «καγκουρό» ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του με τη φανέλα της Αργεντινής. Στο last dance του με την Αργεντινή, ο Μέσι θέλει να φτάσει στη Γη της Επαγγελίας. Και με γκολ, όπως αυτό κόντρα στους Αυστραλούς, οι πιθανότητες της «Αλμπισελέστε» αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε επίσης: Ο Μίτσελ ετοιμάζει «τρελό» σχηματισμό με Φορτούνη, Χάμες, Μπιελ και Ελ Αραμπί!

Κι όμως, ακόμα και μετά από τέτοια παιχνίδια υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκουν λόγους για να την… πουν στο «10» της Αργεντινής. Ένας από τους λόγους, είναι τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο Μέσι περπατώντας στα γήπεδα του Κατάρ.

Όπως αποκάλυψε το BBC με έναν πίνακα του, ο σούπερ σταρ της «Αλμπισελέστε» είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τα περισσότερα βήματα στα γήπεδα του Κατάρ, περπατώντας. Ο 35χρονος έχει κάνει 4.625 βήματα στην φάση των ομίλων, ενώ ακολουθούν, ο Γκανέζος, Σαλισού με εκατό βήματα λιγότερα και ο Μεξικανός, Ιρβινγκ Λοσάνο με 4.505 βήματα.

Μάλιστα, στη φάση των ομίλων, ο Μέσι ήταν ο δεύτερος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε ένα παιχνίδι, καθώς κόντρα στους Μεξικανούς είχε σχεδόν 5 χιλιόμετρα στο… χαλαρό, πίσω μόνο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος περπάτησε 5.2 κόντρα στους Σαουδάραβες.

Είναι ωστόσο αυτός λόγος για να «κράξει» κάποιος τον Μέσι; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός γίνεται θέμα για τον συγκεκριμένο λόγο. Εδώ και χρόνια, ο pulga ακολουθεί αυτήν την τακτική στα παιχνίδια του. Περπατάει και «φορτσάρει» μόνο όταν χρειάζεται. Μια συνταγή η οποία… μάλλον μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχημένη μετά από σχεδόν 20 χρόνια δόξας, τίτλων και διακρίσεων.

Μια συνταγή η οποία του βγαίνει μέχρι στιγμής και στο Μουντιάλ του Κατάρ. Όπως αποκάλυψε η opta, ο Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα στο Κατάρ με την μπάλα στα πόδια του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντινός σταρ έχει καταφέρει να διανύσει 1.187 μέτρα με την μπάλα στα πόδια του στα γήπεδα του Κατάρ, σε αυτά τα τέσσερα ματς που έχει δώσει. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στη διοργάνωση δεν έχει τρέξει περισσότερα μέτρα με την μπάλα.

Ένα στατιστικό το οποίο αποδεικνύει και τα λεγόμενα. Ο Μέσι φορτσάρει μόνο όταν χρειάζεται και όταν το κάνει συνήθως πετυχαίνει. Τα τρία γκολ που έχει πετύχει, η μια ασίστ που έχει δώσει, αλλά και η γενικότερη του εικόνα στο τουρνουά, είναι τα αποδεικτικά στοιχεία.

Για αυτό και στα 35 του χρόνια ο pulga κάνει… πλάκα στους αντιπάλους του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ