Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Σεληνιασμένος Μέσι, στα προημιτελικά η «αλμπισελέστε»

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Σεληνιασμένος Μέσι, στα προημιτελικά η «αλμπισελέστε»

Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει τα πάντα στο γήπεδο στη 1000η εμφάνιση της καριέρας του, η Αργεντινή νίκησε με 2-1 την Αυστραλία και περιμένει την Ολλανδία στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ήταν η βραδιά που έγραψε ιστορία φτάνοντας τις 1000 επίσημες εμφανίσεις στην καριέρα του. Έγινε η βραδιά που ξεπέρασε τον «Θεό» Ντιέγκο Μαραντόνα στα γκολ σε Μουντιάλ (εννιά έναντι οκτώ) και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την Αργεντινή. Ο Λιονέλ Μέσι, περί ου ο λόγος, έκανε τα πάντα κόντρα στην Αυστραλία και οδήγησε την «αλμπισελέστε» στη νίκη με 2-1, τσεκάροντας το εισιτήριο για τους «8» που ήδη περιμένει η Ολλανδία. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πραγματικός αρχηγός για την ομάδα του, «φωνάζοντας» πως αυτή είναι η δική του διοργάνωση.

Για 35 λεπτά στο «Ahmad Bin Ali Stadium» η Αυστραλία είχε κλείσει για τα καλά τους χώρους και δεν άφηνε περιθώρια στην Αργεντινή για να δημιουργήσει. Η «αλμπισελέστε» είχε μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητική προς την εστία του Ράιαν. Και τότε μίλησε ο Μέσι. Ο Οταμέντι του έστρωσε την μπάλα στο ύψος της περιοχής κι εκείνος με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.







Διαβάστε επίσης: Μεγάλη έκπληξη Μίτσελ με Μπιέλ ενόψει Σταντάρ Λιέγης – Η 11άδα, ο Αγκιμπού και οι «πύργοι» Κασάμι, Εμβιλά

Παρά το γκολ που δέχθηκε η Αυστραλία δεν άλλαξε και πολύ το πλάνο της. Διατήρησε τον σφιχτό τρόπο παιχνιδιού της, αλλά η γκάφα του Ράιαν την έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Στο 57′ συγκεκριμένα, ο Αυστραλός τερματοφύλακας έκανε λάθος υπό την ασφυκτική πίεση του Ντε Πολ, με τον Άλβαρες να τσιμπάει την μπάλα και να κάνει το 2-0 σε κενό τέρμα. Η Αργεντινή πλέον φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το ματς, αλλά στο 77′ ήρθε γκολ από το πουθενά για τα «καγκουρό».







Ο Γκούντγουιν έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Λισάντρο Μαρτίνες και ξεγέλασε τον Εμιλιάνο για το 2-1 στο 78′. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά από το πουθενά, με την Αυστραλία να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση δύο λεπτά μετά. Ο Μπέχιτς έκανε απίθανο σόλο, έφτασε απέναντι από τον Εμιλιάνο, αλλά ο Λισάντρο Μαρτίνες με τρομερό τάκλιν έσωσε την Αργεντινή.







Στα επόμενα λεπτά ο Λαουτάρο βάλθηκε να κρατήσει μόνος του στο ματς την Αυστραλία χάνοντας τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για το 3-1. Μεγαλύτερη όλων αυτή στο 89′ όταν ο Μέσι τον έβγαλε ολομόναχο, αλλά πλάσαρε άστοχα. Στην τελευταία φάση του ματς, λίγο έλειψε να έρθει το απόλυτο σοκ για την Αργεντινή όταν ο Κουόλ γύρισε και σούταρε από τη μικρή περιοχή, με τον Εμιλιάνο να σώζει με τεράστια επέμβαση.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε.Μαρτίνες, Οταμέντι, Ακούνια (72’ Ταλιάφικο), Μολίνα (80’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Πάπου Γκόμες (49’ Λισάντρο Μαρτίνες), Ντε Πολ, Μακ Άλιστερ (80’ Παλάσιος), Έντσο Φερνάντες, Μέσι, Άλβαρες (72’ Λαουτάρο Μαρτίνες)

Αυσταρλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντεγκενέκ (72’ ΜακΛάρεν), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Μόουι, Μπακούς (58’ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Λέκι (72’ Κουόλ), ΜακΓκρί (58’ Γκούντγουϊν), Ντιουκ (72’ Κάρατσιτς)






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ