Μαρόκο όπως… Ελλάδα! (pic)

Μαρόκο όπως… Ελλάδα! (pic)

Μπορεί να γίνει το Μαρόκο η... Ελλάδα του Κατάρ;

Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια. Δεκαοχτώ χρόνια από την πιο «θρυλική» βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από εκείνη τη βραδιά του Ντα Λουζ. Όταν ο Ότο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του σήκωσαν την ελληνική σημαία στην κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας πλάκα στην Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της. Εκείνο το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία, όταν η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Κριστιάνο Ρονάλντο: Το πικρό αντίο και το «μαύρο» ρεκόρ που θα τον… στοιχειώνει για πάντα

Μια από τις πιο ιστορικές και μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν γίνει ποτέ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν περίμενε τότε αυτό που συνέβη, ωστόσο οι Έλληνες «πολεμιστές» έκαναν το θαύμα τους, υπογράφοντας ένα ανεπανάληπτο έπος.

Ένα τέτοιο έπος θέλουν να ζήσουν και οι Μαροκινοί. Μετά την Ισπανία, ήταν η σειρά της Πορτογαλίας να γνωρίσει τη μεγάλη έκπληξη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα γκολ του Εν Νεσιρί ήταν αρκετό για τους Αφρικανούς, που «τρελαίνουν» κόσμο.

Τα στατιστικά, οι αριθμοί και η γενικότερη εικόνα δείχνουν ότι το Μαρόκο δεν βρίσκεται τυχαία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι στιγμής οι Αφρικανοί έχουν δεχτεί ένα γκολ σε όλο το Μουντιάλ, το οποίο μάλιστα πρόκειται και για αυτογκόλ.

Στα νοκ άουτ η ομάδα του Ρεγκραγκί δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ, καθώς κράτησε το απόλυτο μηδέν τόσο απέναντι στους Ισπανούς, όσο και κόντρα στους Πορτογάλους. Ένα στατιστικό το οποίο η Ελλάδα είχε καταφέρει να το κρατήσει το 2004 μέχρι τέλους, καθώς η «γαλανόλευκη» το πήγε… τρένο χωρίς γκολ κατά, από το ξεκίνημα το νοκ άουτ, μέχρι και τον τελικό.

Μπορεί το Μαρόκο να έχει γράψει ήδη ιστορία, ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν βάζει ποτέ όριο στα όνειρα. Για αυτό και ήδη οι ποδοσφαιριστές του Ρεγκραγκί έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη Γαλλία και στον μεγάλο ημιτελικό της Τετάρτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ