Η μεγάλη ώρα είναι τώρα Λίο: Η τριάρα που δεν έχει ξεχαστεί, η εκδίκηση και αυτοί που ανταμώνουν ξανά

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα Λίο: Η τριάρα που δεν έχει ξεχαστεί, η εκδίκηση και αυτοί που ανταμώνουν ξανά

Αργεντινή και Κροατία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στον μεγάλο τελικό. Για να τσεκάρει το εισιτήριο για την 18η Δεκεμβρίου η παρέα του Λιονέλ Μέσι, θα πρέπει να πάρει ρεβάνς για το 2018...

Εκείνο το βράδυ στο Nizhny Novgorod Stadium δε θα το ξεχάσει ποτέ. Ήταν 21 Ιουνίου του 2018 όταν η Αργεντινή του Λίο Μέσι συναντιόνταν με την Κροατία, στο περιθώριο της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας. Με την πλάτη στον τοίχο η τότε ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι, δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας με κάτω τα χέρια (0-3) από την παρέα του Ντομαγκόι Βίντα.

Η εικόνα των δυο ομάδων ήταν η μέρα με τη νύχτα. Η Κροατία του Λούκα Μόντριτς «πετούσε» και η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι… παραπατούσε. Προβληματική από άκρη σε άκρη εκείνη η «Αλμπισελέστε», πήρε το «μήνυμα» για το τι θα ακολουθούσε. Αποκλεισμός από τη Γαλλία στη φάση των 16 της διοργάνωσης, ενώ η «Χρβάτσκα» έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε (ήττα με 4-2 από τους Τρικολόρ στον τελικό).

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Αγγλία: Πού τα… ρίχνουν για τη νέα αποτυχία στο Μουντιάλ

Τεσσεράμισι χρόνια μετά Αργεντινή και Κροατία ανταμώνουν ξανά. Αυτή τη φορά στο Lusail Stadium για τα ημιτελικά του Μουντιάλ. Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για την «Αλμπισελέστε» του Λιονέλ Μέσι, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη βαριά ήττα του 2018. Μα πάνω από όλα, θέλει να οδηγήσει τη χώρα του στη Γη της Επαγγελίας μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Πιο αποφασισμένος και πιο καυτός από ποτέ, ο Pulga σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο με το βλέμμα στη 18η Δεκεμβρίου. Αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί, θα πρέπει πρώτα να υπερκεράσει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης ομάδας του Ζλάτκο Ντάλιτς. Μιας ομάδας που δεν έχει φτάσει τυχαία μέχρι τους «4» του Μουντιάλ. Ολόκληρη Βραζιλία έβαλε στο αεροπλάνο της επιστροφής, δείχνοντας ικανή για όλα στα γήπεδα του Κατάρ.

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια, σήμερα βλέπουμε την Κροατία στα ημιτελικά και αυτό σημαίνει ότι έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι μια πολύ καλοφτιαγμένη ομάδα. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά και μεγάλες διαφορές. Είμαστε μια άλλη ομάδα και πολλοί διαφορετικοί παίκτες. Πρέπει να λάβουμε τις προφυλάξεις μας. Έχουν παίκτες υψηλής ποιότητας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες.

Εμείς προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας, στους παίκτες μας, στην ομάδα, στις δυνάμεις μας. Προφανώς ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι αρετή της ομάδας να καταγράφει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Είμαστε μία ομάδα που ξέρει να υποφέρει», δήλωσε ο Νίκολας Ταλιαφίκο, που γνωρίζει καλά τι συνέβη στην τελευταία συνάντηση των δυο ομάδων.

Άλλωστε, ο 30χρονος αμυντικός είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά. Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Μέσι, Ντι Μαρία, Ντιμπάλα και Αρμάνι είναι οι μόνοι που έχουν… επιβιώσει από εκείνο το κάζο στη Ρωσία (είναι και ο τιμωρημένος Ακούνια). Και στην αποψινή μάχη του Lusail Stadium, θα βρουν απέναντι τους Λόβρεν, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Λιβάκοβιτς, Κόβασιτς και Βίντα. Επτά οι παίκτες που παραμένουν από τότε στο ρόστερ της «Χρβάτσκα».

Αλλος ένας «τελικός» πριν τον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου για την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Ο 35χρονος σούπερ σταρ κάνει το Μουντιάλ της ζωής του και δείχνει έτοιμος να προσθέσει στην απίθανη συλλογή του το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει. Μένει να φανεί αν θα χαμογελάσει στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ