Χαμός στην Αγγλία: Πού τα… ρίχνουν για τη νέα αποτυχία στο Μουντιάλ

Χαμός στην Αγγλία: Πού τα… ρίχνουν για τη νέα αποτυχία στο Μουντιάλ

Η Αγγλία δεν έφτασε ψηλά ούτε στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τους οπαδούς στο Νησί να... υποδεικνύουν την αιτία της αποτυχίας.

It’s Coming Home. Ενα σύνθημα που έχει καταντήσει… ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια για την Αγγλία. Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα «Τρία Λιοντάρια» πηγαίνουν με βλέψεις για την κούπα, αλλά πάντα φεύγουν με άδεια χέρια. Τελευταίο παράδειγμα; Το Μουντιάλ του Κατάρ. Παρόλο που η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ «έπιασε» υψηλά στάνταρ απόδοσης στον αγώνα του Al Bayt, τελικά πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής για τη Μεγάλη Βρετανία. Η κυνική Γαλλία έριξε ξανά στο καναβάτσο τους Άγγλους, που πέταξαν στα «σκουπίδια» την τεράστια ευκαιρία του 84ου λεπτού (χαμένο πέναλτι του Χάρι Κέιν).

Κάπως έτσι, στη Μεγάλη Βρετανία προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά και τη νέα αποτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε η πρώτη και τελευταία φορά που τα «Τρία Λιοντάρια» σκαρφάλωσαν στο Εβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν το μακρινό 1966. Από τότε, η Αγγλία εφευρίσκει συνεχώς νέους τρόπους για να μένει μακριά από τον δρόμο των επιτυχιών.

Διαβάστε επίσης: Σοκ για Ιτούδη: Αποδεκατισμένη στο ΣΕΦ η Φενέρμπαχτσε!

Μετά και τον αποκλεισμό από τη Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ, οι Άγγλοι φίλαθλοι, βρήκαν τον… λόγο της νέας αποτυχίας. Και δεν είναι άλλος από το ITV. Τι είναι το ITV; Το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε αγώνες της ομάδας του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στα γήπεδα του Κατάρ.

Στο Νησί θεωρούν πως η… κατάρα του ITV τους κυνηγά και ευθύνεται για το νέο φιάσκο της ομάδας τους σε μεγάλη διοργάνωση. Πολλοί οπαδοί των «Τριών Λιονταριών» βράζουν και κατηγορούν το τηλεοπτικό δίκτυο για τον αποκλεισμό στον προημιτελικό του Μουντιάλ.

Από τους δεκαεπτά αγώνες της Αγγλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει μεταδώσει το ITV την τελευταία 20ετία, τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν ηττηθεί στους δεκατέσσερις. Αντίθετα, η ομάδα έχει νικήσει τα δώδεκα από τα δεκαέξι ματς που έχει καλύψει το BBC. Ετσι, με μια… φωνή, οι Αγγλοι οπαδοί ενώνονται και απαιτούν: Να μη μεταδώσει ξανά αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας το ITV.

Θυμίζουμε, πως η καρέκλα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ τρίζει πιο πολύ από ποτέ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ποτσετίνο, Τούχελ και Ρότζερς περιμένουν ήδη στη γωνία…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ