Τι είναι η «γρίπη της καμήλας» που απειλεί την εθνική Γαλλίας εν όψει του τελικού – Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη

Τι είναι η «γρίπη της καμήλας» που απειλεί την εθνική Γαλλίας εν όψει του τελικού – Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη

Τι είναι η «γρίπη της καμήλας» η οποία απειλεί την παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Μετά τους Ραμπιό και Ουπαμεκανό, ακόμη ένα «κρούσμα» ίωσης εμφανίστηκε στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας.

Ο λόγος για τον Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος και αυτός με την σειρά του εμφάνισε πυρετό και συμπτώματα γρίπης, τα οποία όπως φαίνεται οι άνθρωποι των «τρικολόρ» δεν πρόλαβαν την εξάπλωση της.

Μάλιστα σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ υπάρχει ανησυχία μήπως οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές έχουν προσβληθεί από την «γρίπη της καμήλας», οι οποίοι φαίνεται πως εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στο Κατάρ, με τους  αξιωματούχους Υγείας σε όλο τον κόσμο να έχουν προειδοποιήσει τους οπαδούς που επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον κίνδυνο να φέρουν σπίτι τη συγκεκριμένη γρίπη.

Τι είναι «γρίπη της καμήλας»

Πρόκειται για έναν ζωονοσογόνο ιό, που σημαίνει ότι μεταδίδεται μεταξύ ζώων και ανθρώπων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ο ιός έχει εντοπιστεί και έχει συνδεθεί με ανθρώπινες μολύνσεις σε καμήλες δρομάδες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία.

Ο ΠΟΥ είπε περαιτέρω ότι η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι δυνατή και έχει συμβεί κυρίως μεταξύ στενών επαφών και σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης. «Έξω από το περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης, υπήρξε περιορισμένη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Υπολογίζεται ότι το 35% των περιπτώσεων MERS που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ έχουν πεθάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ