
Σκηνικό τρόμου στο Μεξικό εν μέσω Μουντιάλ, καθώς όπως αναφέρουν στο εξωτερικό βρέθηκε πτώμα έξω από το προπονητικό κέντρο του Ιράν
Το Μουντιάλ μπορεί να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες, όμως λίγες ώρες μετά την επίσημη έναρξη της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης έλαβε χώρα ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, που σήμανε συναγερμό στο Μεξικό, αλλά και στη FIFA.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Μεξικό, ένα πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε στο πορτμπαγκάζ εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου κοντά στο Στάδιο Καλιέντε στην Τιχουάνα, όπου χρησιμοποιείται ως προπονητική βάση η εθνική ομάδα του Ιράν.
Το όχημα φέρεται να παρέμενε σταθμευμένο στην περιοχή για περίπου τρεις ημέρες πριν οι αρχές προχωρήσουν σε έλεγχο και ανακαλύψουν τη σορό, η οποία βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα και έφερε σημάδια βίας. Η κατάσταση του σώματος ήταν ήδη προχωρημένη, ενώ υπήρξε έντονος φόβος και ανησυχία στις αρχές για το γεγονός ότι εκεί είναι η βάση της εθνικής ομάδας του Ιράν, που εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή, εγκυμονεί κινδύνους.
Το σημείο εντοπισμού του αυτοκινήτου βρίσκεται επίσης κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του Ιράν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη σύνδεσης του περιστατικού είτε με την ομάδα είτε με το ίδιο το τουρνουά.
Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί από το Μεξικό εν μέσω Μουντιάλ:
A decomposing body has been found in the trunk of a car outside the Tijuana stadium where Iran’s team is training for the World Cup. Authorities say the body was wrapped in a plastic bag and showed signs of violence. pic.twitter.com/Wq63VQj1bX
— Al Jazeera English (@AJEnglish) June 13, 2026



















