
Ικανοποιημένος με την ισοπαλία απέναντι στην Ουρουγουάη δήλωσε ο τεχνικός της Σαουδικής Αραβίας, Γιώργος Δώνης, ο οποίος σημείωσε ότι πιστεύει στο ότι η ομάδα του έχει την ποιότητα και τον χαρακτήρα για να παίξει καλύτερα.
Η Σαουδική Αραβία πήρε την ισοπαλία (1-1) από την Ουρουγουάη στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου και ο Γιώργος Δώνης έγραψε… διπλή Ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφενός έγινε ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που οδηγεί μια Εθνική ομάδα σε τελική φάση Μουντιάλ μετά τον Αλκέτα Παναγούλια το 1994 και πρώτος που το κάνει με ξένη χώρα. Αντίστοιχα, έγινε και ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που παίρνει θετικό αποτέλεσμα, με τον πρώτο του βαθμό σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο 56χρονος προπονητής σημείωσε ότι η ομάδα του μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα: «Ήμασταν πολύ κουρασμένοι στο τέλος, αλλά το να παίζεις τέτοιου είδους παιχνίδι απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο και να παίρνεις έναν βαθμό, είναι θετικό για εμάς. Μου άρεσε το πνεύμα και το πάθος των παικτών μου, αλλά πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα για να παίξουμε καλύτερα», ανέφερε ο Δώνης.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο Γιώργος Δώνης ανέφερε τα εξής:
«Προσπαθήσαμε ουσιαστικά μέσα σε τρεις εβδομάδες να φτιάξουμε το παιχνίδι μας, να δημιουργήσουμε αυτά που θέλουμε να βλέπουμε και να βελτιώσουμε το πνευματικό κομμάτι. Το ότι πήραμε έστω τον ένα βαθμό απέναντι σε μια ομάδα σαν την Ουρουγουάη μας βοηθάει σίγουρα σε αυτό, τονώνει την ψυχολογία μας.
Εγώ ακόμη μαθαίνω την ομάδα μου, τους παίκτες μου. Βλέπω πως αντιδρούν και συμπεριφέρονται και αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι μέσα σε τόσο μικρό διάστημα δεν μπορούμε να είμαστε αρκετά ευέλικτοι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Μπορούμε να παίξουμε πχ με 4-4-2 ή 4-2-3-1, αλλά πρέπει -αν χρειαστεί- να μπορούμε να παίξουμε με 3 ή 5 αμυντικούς ή αντίστοιχα με τρεις ή πέντε μέσους. Όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους.
Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες έστω και αν δεν ήμασταν τόσο αποφασιστικοί. Στο δεύτερο θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ και να αμυνθούμε σωστά, όμως τελικά φάνηκε ότι οι αντίπαλοί μας είχαν και περισσότερες δυνάμεις, πάτησαν πιο πολύ την περιοχή μας. Δεν δείξαμε αρκετή αυτοπεποίθηση στο να κρατήσουμε τη μπάλα και να απειλήσουμε περισσότερο, οπότε δεχθήκαμε και μεγάλη πίεση. Ευτυχώς σήμερα η άμυνά μας όπως και ο τερματοφύλακάς μας ήταν εξαιρετικοί».



















