
Τα παιχνίδια Αγγλία - Αργεντινή πάντα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς στα ποδοσφαιρικά δρόμενα και ενδιαφέροντα στοιχεία τα συνοδεύουν
Αγγλία και Αργεντινή συγκρούονται με φόντο τον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ 2026 (15/7, 22:00) στην Ατλάντα. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις από το 1986 και μετά, έχουν αποκτήσει χαρακτήρα έντονης αντιπαλότητας που παραπέμπει σε μεγάλους συλλόγους, εγχώριου πρωταθλήματος.
Ο πόλεμος στα Φόκλαντς, μεταξύ των δύο χωρών, το 1982 έδωσε και ιστορική διάσταση στις εν λόγω αναμετρήσεις. Η «πύρινη» ομιλία του Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα στα αποδυτήρια πριν το περίφημο παιχνίδι με το «Χέρι του Θεού» το 1986, είναι η απόδειξη του παραπάνω. Στο αμιγώς ποδοσφαιρικό σκέλος, η αποψινή αναμέτρηση έχει κάποια πολύ ιδιαίτερα στατιστικά που δεν περνούν απαρατήρητα.
Διαβάστε επίσης: Αγγλία – Αργεντινή: Το AI προβλέπει την ομάδα που θα περάσει στον τελικό
Έχει μέταλλο αλλά «ζορίζεται»
Η Αγγλία έχει καρδιοχτυπήσει αρκετά στα νοκ άουτ του φετινού Μουντιάλ! Για τους «32» πέρασε με ανατροπή το Κονγκό (2-1), για τους «16», οι Μεξικανοί διεκδίκησαν τις πιθανότητές τους αλλά ηττήθηκαν με 3-2, εκθέτοντας κάποιες αγγλικές αμυντικές αδυναμίες και στον προημιτελικό της διοργάνωσης ελάχιστα έλειψε να μην υπερκεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης Νορβηγίας (2-1 στην παράταση).
Παρόλα αυτά, έχει επιδείξει μέταλλο και ίσως «know how», καταφέρνοντας κάθε φορά να πάρει την πρόκριση με την τεράστια ποιότητα αλλά και τις αξιόπιστες λύσεις που μπορεί να φέρει από τον πάγκο. Οι Χάρι Κέιν και Τζούντ Μπέλιγκχαμ είναι οι συνήθεις ύποπτοι, που βγάζουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά, και μετρούν από έξι γκολ έκαστος.
Κορυφαία επίθεση και απόλυτο νικών
Η Αργεντινή από την πλευρά της έχει να επιδείξει κάποια εντυπωσιακά στοιχεία. Το πρώτο, είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 17 γκολ. Το δεύτερο αφορά το απόλυτο των 10 νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις εντός του 2026, εκ των οποίων οι έξι στο Μουντιάλ.
Ο Λιονέλ Μέσι έχει συνολικά σκοράρει οκτώ τέρματα. Μάλιστα έγινε, προς ώρας, ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με συνολικά 21 γκολ. Στα 39 του χρόνια, δείχνει να μην πτοείται από την προχωρημένη, ποδοσφαιρικά, ηλικία του και βάζει πλώρη για το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο.
Η άμυνα «κοινή πληγή»
Τόσο η «Αλμπισελέστε» όσο και τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν άλυτα θέματα στα μετόπισθεν. Αμφότερες, δέχονται ένα γκολ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση. Η συμπαγής άμυνα όσο φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής θα παίξει το δικό της ρόλο στο ποιος θα στεφθεί Πρωταθλητής Κόσμου! Σε αυτό το πεδίο οι φιναλίστ Ισπανοί έχουν την υπεροχή, με μόλις ένα γκολ παθητικό. Σε κάθε περίπτωση, ο αποψινός ημιτελικός, δεδομένου ότι συνδυάζει όλα τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, γίνεται εξαιρετικά αμφίρροπος αλλά και ενδιαφέρον ταυτόχρονα.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζέρβας



















