Εθνική Ελλάδας : Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε (vid, pic)

Εθνική Ελλάδας : Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε (vid, pic)

Στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν δέκα μήνες επιστρέφει σήμερα (3/9) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ομάδα του Φαν Σιπ αντιμετωπίζει τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα (21:45) και έχει μοναδικό στόχο τη νίκη. 

Το πρώτο της παιχνίδι μετά από περίπου δέκα μήνες ετοιμάζεται να δώσει απόψε (3/9, 21:45) στη Λιουμπλιάνα η Εθνικής Ελλάδας. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βρίσκεται από χθες (2/9) το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας και προπονείται για τις δύο πρώτες κρίσιμες αναμετρήσεις του Nations League.

Η πρώτη «μάχη» θα δοθεί σε λίγες ώρες με την Εθνική Σλοβενίας, ενώ η δεύτερη την Κυριακή (6/9) κόντρα στο Κόσοβο.

Η πανδημία της έκοψε τη φόρα

Η Εθνική βάδιζε εδώ και πολλά χρόνια πάνω σε αχαρτογράφητα νερά. Η λάθος μεταχείριση σημαντικών καταστάσεων, η απουσία της από τις μεγάλες διοργανώσεις (EURO 2016, Μουντιάλ 2018) και πολλοί ακόμα λόγοι την οδήγησαν στο να χάσει την ταυτότητα που είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να μη θυμίζει σε καμία περίπτωση τη σκληροτράχηλη, παλιά, καλή Εθνική.

Ο ερχομός του Τζον Φαν Σιπ έχει δώσει μία νέα νότα στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να επιστρέψει στην ελίτ των Εθνικών ομάδων και η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα. Κατόρθωσε μέσα σε λίγους μόλις μήνες να δημιουργήσει ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Το άλλοτε αμυντικό αγωνιστικό πρόσωπο της Εθνικής μεταμορφώθηκε σε πολιορκία στην αντίπαλη περιοχή, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το ταλέντο που ξεχειλίζει από τη μέση και μπροστά.

Το ερχόμενο Σάββατο (5/9), ο Ολλανδός τεχνικός συμπληρώνει ένα χρόνο στον πάγκο της Εθνικής, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής πριν από την πανδημία:

Το νέο αίμα

Την περασμένη Τετάρτη (26/8), ο Φαν Σιπ γνωστοποίησε τον νέο του «στρατό» ενόψει των δύο ερχόμενων παιχνιδιών. Οι Λάζαρος Ρότα, Γιάννης Μιχαηλίδης, Στράτος Σβάρνας, Γιώργος Κυριακόπουλος και Χρήστος Τζόλης ετοιμάζονται να φορέσουν για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Ενώ, έπειτα από αρκετό καιρό επιστρέφουν στην Εθνική οι Σωκράτης Διούδης και Ταξιάρχης Φούντας.

Από τα νέα πρόσωπα, κεντρικό είναι σίγουρα ο Χρήστος Τζόλης. Ο επίδοξος χαφ του ΠΑΟΚ εντυπωσιάζει με τις έως τώρα εμφανίσεις του (ήταν ο πρωταγωνιστής κόντρα στη Μπεσίκτας) και «ανάγκασε» τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να τον ενσωματώσει στην αποστολή της ομάδας. Ο 23χρονος Λάζαρος Ρότα αγωνίζεται στη Φορτούνα Σίταρντ και ο ερχομός του στην Εθνική «ανακουφίζει» τον Τζον Φαν Σιπ για την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Οι Γιάννης Μιχαηλίδης και Στράτος Σβάρνας αποτελούν τους ανερχόμενους αμυντικούς της ελληνικής εστίας, ενώ η ταχύτητα και η δυναμική του Γιώργου Κυριακόπουλου είναι πάντα μία έξτρα αρετή για την ομάδα.

Η Εθνική έχει στόχο την πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League και θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί στην προσπάθειά της να βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας στο Nations League:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου: Σλοβενία – Ελλάδα

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου: Κόσοβο – Ελλάδα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Μολδαβία

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Κόσοβο

Κυριακή 15 Νοεμβρίου: Μολδαβία – Ελλάδα

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου: Ελλάδα – Σλοβενία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ