Ο Γκρίνγουντ στα χνάρια του Ρούνεϊ

Ο Γκρίνγουντ στα χνάρια του Ρούνεϊ

Ο Μέισον Γκρίνγουντ είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας, όπου παράλληλα θα γράψει ιστορία ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, είναι ο Μέισον Γκρίνγουντ. Ο νεαρός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά και οι ειδικοί της «στρογγυλής θεάς», έχουν αρχίσει να τον συγκρίνουν με τους κορυφαίους και κυρίως με τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο 18χρονος άσος, σκόραρε 17 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για την περίοδο 2019-20, επίτευγμα που έχουν καταφέρει πριν συμπληρώσουν 20 χρόνια ζωής, μόνο οι «θρύλοι» της ιστορικής ομάδας, ο Τζορτζ Μπεστ και ο Ρούνεϊ. Μάλιστα, ο Γκρίνγουντ «συμμετέχει» είτε σκοράροντας, είτε δίνοντας τελική πάσα (σ.σ. είχε πέντε εφέτος), κάθε 117 λεπτά σε γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπερνώντας στην στατιστική, τον Ρούνεϊ, ο οποίος το έκανε κάθε 147,5 λεπτά.

Και στις αναμετρήσεις με την Ισλανδία και την Δανία για το Nations League ο πολλά υποσχόμενος επιθετικός, θα επιχειρήσει να «ανοίξει λογαριασμό» και με τα «τρία λιοντάρια».

«Ανέκαθεν θαύμαζα τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ηταν το ίνδαλμα μου», δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Γκρίνγουντ και πρόσθεσε: «Μπορούσε να σκοράρει από οπουδήποτε, υπό οποιαδήποτε γωνία και απόσταση», ενώ μιλώντας για τον πιτσιρικά της ομάδας, ο Αντι Κόουλ, σχολίασε: «Σκοράρει με το αριστερό πόδι, σκοράρει με το δεξί. Είναι του επιπέδου του Wazza (σ.σ. Ρούνεϊ)».

Η καλύτερη επιβεβαίωση, αλλά και επιβράβευση, ήλθε πριν από λίγες ημέρες για τον Γκρίνγουντ, όταν ο Ρούνεϊ, δήλωσε στους «Times»: «Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος γκολτζής της Γιουνάιτεντ. Και οι γνήσιοι σκόρερ, μπορούν να αναγνωριστούν με την πρώτη ματιά. Ο Χάρι Κέιν και ο Μάικλ Οουεν είχαν αυτό το ταλέντο. Και είναι το ίδιο με του Γκρίνγουντ».

«Όταν μπαίνει στο κουτί και μπορεί να κουνήσει τα πόδια του -δεν έχει σημασία ποιό- είναι ένας εφιάλτης για τους αμυντικούς. Το είδα στην πράξη», δήλωσε για τον Γκρίνγουντ ο Χάρι Μαγκουάιρ, ενώ ο προπονητής του στους «κόκκινους διάβολους», Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, επεσήμανε: «Ο Μέϊσον είναι ένας νεαρός άνδρας, αλλά αυτή η περίοδος εγκλεισμού (της καραντίνας λόγω του κορονοϊού) του έχει κάνει πολύ καλό. Σε αυτήν την ηλικία, τα αγόρια μεγαλώνουν και μοιάζει όλο και περισσότερο σαν άνδρας».

Η απουσία του τραυματία συμπαίκτη του, Μάρκους Ράσφορντ, ενδεχομένως να… προσφέρει στον Γκρίνγουντ τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στην εθνική Αγγλίας, με τον 18χρονο επιθετικό να ανυπομονεί: «Οπως οποιοσδήποτε Αγγλος επιθετικός, απλά σκέφτομαι να βγω στο γήπεδο, να κάνω το καλύτερο δυνατό και να καταρρίψω ρεκόρ για να μείνω για πάντα στην μνήμη των φιλάθλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ