«Κλείδωσε» την πρωτιά η Σκωτία, τρομερή ανατροπή το Ισραήλ, λύτρωση για την Ουαλία (vids)

«Κλείδωσε» την πρωτιά η Σκωτία, τρομερή ανατροπή το Ισραήλ, λύτρωση για την Ουαλία (vids)

Η Σκωτία επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Τσεχίας και «κλείδωσε» την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ το Ισραήλ, παρότι έχανε 2-0 από τη Σλοβακία, έκανε την ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη (2-3). «Διπλό» κορυφής για την Ουαλία, 0-1 τη Βουλγαρία.

Η Σκωτία πήρε τη νίκη απέναντι στην Τσεχία (1-0) για την 4η αγωνιστική του Nations League και έκανε… άλμα πρωτιάς στον 2ο Όμιλο του League B, φτάνοντας τους 10 βαθμούς, ενώ οι Τσέχοι έχουν 6.

Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ μπήκε αποφασισμένη στο ματς και πήρε γρήγορα το προβάδισμα. Ο Ντάικς βρήκε κάθετα τον Φρέιζερ κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0 στο 6ο λεπτό.

Οι Σκωτσέζοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι το τέλος, αλλά χάρη στο γκολ του Φρέιζερ βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Γκάλαχερ, Ο’Ντόνελ, Τέιλορ (79’ Χαλόν), Κόντιντιν, ΜακΓκίν (79’ Πάτερσον), Τζακ, ΜακΤόμινεϊ, Φρέιζερ (70’ ΜακΚλίν), Ντάικς (65’ ΜακΜπέρνι), ΜακΓκρέγκορ

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Μπορίλ, Τσελούστκα (20’ Χοβόρκα), Κούντελα, Κουφάλ, Κραλ (77’ Καντεράμπε), Σούτσεκ, Ντάριντα, Μάσοπουστ (65’ Πόζναρ), Προβόντ (65’ Σέβτσικ), Βίντρα (77’ Ράμπουσιτς)

Σλοβακία-Ισραήλ 2-3

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Ισραήλ έκανε επική ανατροπή απέναντι στη Σλοβακία (από 2-0 σε 2-3) και έφτασε τους 5 βαθμούς, αφήνοντας τους Σλοβάκους στον 1 βαθμό.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 16ο λεπτό με τον Χάμσικ και στο 38ο λεπτό έγινε το 2-0 από τον Μαρτσιάνο.

Το Ισραήλ, όμως, έπιασε τρομερή απόδοση στο δεύτερο μέρος και έκανε την ολική ανατροπή. Στο 68ο λεπτό ο Νταμπούρ μείωσε σε 2-1, για να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Ζάχαβι. Ο ίδιος παίκτης σφράγισε τη νίκη-ανατροπή (2-3) με φοβερό σουτ στο 89ο λεπτό.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Γκρέιφ, Πέκαρικ, Βάβρο, Βαλιέντ, Μαζίν, Χάμσικ, Χροσόβσκι, Ρουσνάκ, Μακ (56’ Χαράσλιν), Μπόζενικ (71’ Σαφράνκο), Ντούντα (71’ Γκρεγκούς)

ΙΣΡΑΗΛ: Μαρτσιάνο, Γκολάσα, Τίμπι, Ντγκανί (90+3’ Νάχμιας), Γέινι (46’ Αράντ), Ντάσα, Σόλομον, Νάτχο (58’ Λαβί), Καντίλ (69’ Βάισμαν), Νταμπούρ, Ζάχαβι

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1.Σκωτία 10

2.Τσεχία 6

3.Ισραήλ 5

4.Σλοβακία 1

1ος Όμιλος

Ρουμανία-Αυστρία 0-1

Η Αυστρία έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Ρουμανίας (0-1) και έφτασε τους 9 βαθμούς, όσους έχει και η Νορβηγία.

Η Αυστρία έφτασε κοντά στο γκολ αλλά Γκρέγκοριτς σημάδεψε το δοκάρι στο 21ο λεπτό, με τον ίδιο παίκτη να χάνει ξανά ευκαιρία στο 65ο λεπτό, αλλά ο Ταταρουσάνου να σώζει τη Ρουμανία.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Στο 76ο λεπτό, ο Αλάμπα έβγαλε τη σέντρ ααπό αριστερά, ο Μπαουμγκάρτνερ έδωσε στον Σεπφ, κι αυτός έκανε το 0-1.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Μπάλασα, Μπούρκα, Τόσκα, Μπάνκου, Μαρίν, Μαξίμ (62’ Κικαλντάου), Στάνκιου (83’ Ιάνκου), Ντεάκ (83’ Πούσκας), Αλιμπέκ (62’ Κεσερού), Μιτρίτσα (76’ Χάτζι)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πέρβαν, Αλάμπα, Χιντερέγκερ (53’ Πος), Ντράχοβιτς, Λάινερ, Ιλζάνκερ, Σεπφ (76’ Ρανφτλ), Μπαουμγκάρτλινγκερ (76’ Γκρίλιτς), Μπαουμγκάρτνερ, Σλάγκερ, Γκρέγκοριτς (90’ Κάλαϊντζιτς)

Νορβηγία-Β. Ιρλανδία 1-0

Η Νορβηγία κέρδισε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Αυστρία.

Το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων ήρθε από παίκτη της Βόρειας Ιρλανδίας. Στο 68ο λεπτό ο Όντεγκααρντ έκανε το γύρισμα και ο Ντάλας στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 που έμεινε μέχρι το τέλος.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Χάνσεν, Ομάρ, Μέλινγκ, Αγέρ, Στράντμπεργκ, Όντεγκααρντ (78’ Λίνες), Μπέργκε, Νόρμαν (65’ Μίντσε), Ελιουνούσι, Κινγκ (65’ Σέρλοθ), Χάαλαντ (87’ Χένρικσεν)

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρσον, Έβανς (46’ ΜακΛάφλιν), Φέργκιουσον, Σμιθ (60’ Ντάλας), Φλάναγκαν, Μπέιλαρντ, Κ.Έβανς, Σαβίλ (60’ ΜακΝάιρ), Τόμπσον (85’ Ντέιβις), Μαγκένις, Ουάσινγκτον (75’ Γουάιτ)

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1.Αυστρία 9

2.Νορβηγία 9

3.Ρουμανία 4

4.Βόρεια Ιρλανδία 1

3ος Όμιλος

Ρωσία-Ουγγαρία 0-0

Η Ρωσία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία (0-0) και έχασε την ευκαιρία να αυξήσει την απόστασή της από τη δεύτερη θέση.

Το πρώτο μέρος δεν είχε καμία καλή στιγμή, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ούτε μία τελική εντός εστίας.

Οι γηπεδούχοι έχασε ευκαιρία στο 54ο λεπτό, με τον Τζιούμπα να απομακρύνει την προσπάθεια του Ντιντούσζ , ενώ στο 57ο λεπτό το σουτ του Ιόνοφ κατέληξε στο δοκάρι.

Η Ουγγαρία (7 β.) βολεύεται με τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από τη Ρωσία (8 β.)

ΡΩΣΙΑ: Σούνιν, Σμολνίκοφ, Σεμένοφ, Κουντριάσοφ, Ζιρκόφ (67′ Καραβάεφ), Μίραντσουκ (55′ Μπακάεφ), Ζόμπνιν, Οζντόεφ (81′ Σομπόλεφ), Ιόνοφ (67′ Γκαζίνσκι), Κουζιάεφ (55′ Μόστοβοϊ), Τζιούμπα

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντιντούσζ, Μπότκα, Όρμπαν, Ατίλα Σζάλαϊ, Νέγκο, Σίγκερ, Γκάζμπαγκ (45′ Νάγκι), Καλμάρ (77′ Σάφερ), Χόλεντερ (45′ Φιόλα), Νίκολιτς (61′ Βάργκα), Άνταμ Σζάλαϊ (83′ Κόνιβες)

Τουρκία-Σερβία 2-2

Τουρκία και Σερβία ήρθαν ισόπαλες 2-2 στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα ματς με φοβερή εξέλιξη και πλέον θα παλέψουν για τη σωτηρία.

Η Σερβία άνοιξε το σκορ με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 22ο λεπτό, ενώ ο Μίτροβιτς από το σημείο του πέναλτι έκανε το 0-2 στο 49ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν άμεση απάντηση και μείωσαν σε 1-2 με τον Τσαλχάνογλου στο 57ο λεπτό. Η Τουρκία συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 76ο λεπτό ο Τουφάν έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Τεκντεμίρ, Καλντιμίρ (27′ Μεράς), Τουφάν, Γιοκουσλού, Ουντέρ (86′ Ομούρ), Τσαλχάνογλου, Καραμάν, Γιλμάζ

ΣΕΡΒΙΑ: Ντιμίτροβιτς, Σ. Μίτροβιτς (75′ Γκουντέλι), Μιλένκοβιτς, Κόλαροφ, Λάζοβιτς, Λούκιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μακσίμοβιτς, Ρίστιτς (45′ Μλαντένοβιτς), Τζούριτσιτς, Α. Μίτροβιτς

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1.Ρωσία 8

2.Ουγγαρία 7

3.Τουρκία 3

4.Σερβία 2

4ος Όμιλος

Βουλγαρία-Ουαλία 0-1

Στον 4ο Όμιλο του League B, η Ουαλία έφυγε με το «διπλό» από τη Βουλγαρία (0-1) και παρέμεινε στην κορυφή, ενώ την ακολουθεί η Φινλανδία που πήρε τη νίκη απέναντι στην Ιρλανδία (1-0).

Οι Ουαλοί είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι (48′ Νόρινγκτον, 60′ Ματοντό, 76′ Ρόμπερτς) και κατάφεραν να λυτρωθούν πέντε λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Νέκο Γουίλιαμς της Λίβερπουλ έδωσε στον Τζόνι Γουίλιαμς, κι αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1 στο 85ο λεπτό, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαΐλοφ, Ντιμιτρόφ, Τερζίεφ, Σισίνιο, Ντεντέλειφ, Κράεφ (75’ Ισά), Ντεσπότοφ (84’ Καραγκαρέν), Καμπελίοφ, Μαλίνοφ (46’ Τσβέτκοφ), Γιόμοφ, Νεντιάλκοφ

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ (79’ Ντέιβις), Ροντόν, Μεπάμ, Αμπαντού, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Νόρινγκτον Ντέιβις, Τζέιμς (54’ Ματοντό), Σμιθ (72’ Λεβίτ), Γουιλσον (72’ Τζ.Γουίλιαμς), Ρόμπερτς

Φινλανδία-Ιρλανδία 1-0

Η Φινλανδία επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Ιρλανδίας, πέτυχε την 3η διαδοχική της νίκη και βρίσκεται στο κυνήγι της Ουαλίας.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ από το πρώτο μέρος, με τον Πούκι να αστοχεί σε δύο περιπτώσεις (37′, 44′).

Οι Ιρλανδοί έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Στίβενς πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά σημάδεψε το δοκάρι στο 64ο λεπτό, και τρία λεπτά αργότερα η Φινλανδία πήρε το προβάδισμα.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Γκράνλουντ (86’ Ράιταλα), Τόιβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Σόιρι (46’ Νίσκανεν), Καμαρά (75’ Σίλερ), Σπαρβ, Τέιλορ, Πούκι (81’ Πογιάνπαλο), Γένσεν (86’ Κάουκο)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Ο’Σέι, Στίβενς, Ντάφι, Ντόχερτι, Χουριχέιν, Μάλεμπι (84’ Νάιτ), Χέντρικ (75’ Ιντά), Κόνολι, Μαγκουάιρ (53’ Μπρέιντι), Χόργκαν (75’ Κέρτις)

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1.Ουαλία 10

2.Φινλανδία 9

3.Ιρλανδία 2

4.Βουλγαρία 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ