Ελλάδα – Κόσοβο 0-0

Ελλάδα – Κόσοβο 0-0

Ούτε το Κόσοβο δεν μπόρεσε να νικήσει η Εθνική Ελλάδας της «εξυγίανσης», αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 και «γκρεμίστηκε» από την κορυφή μετά τη νίκη της Σλοβενίας.

Μπουλούκι. Το, ουδέτερο. Σύμφωνα με το λεξικό, το μπουλούκι ήταν ο περιοδεύων θεατρικός θίασος, ο οποίος έδινε παραστάσεις στην επαρχίας. Η προέλευση του εντοπίζεται στην τουρκική λέξη «bölük», που σημαίνει στρατιωτικό σώμα ατάκτων. Γιατί αυτό ήταν το βράδυ της Τετάρτης στο παιχνίδι με το Κόσοβο η Ελλάδα: ένα σώμα ατάκτων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν είχαν συνοχή και σχέδιο και απέτυχαν να νικήσουν το αδύναμο Κόσοβο, παραχωρώντας ισοπαλία 0-0.

Μία ισοπαλία που «γκρέμισε» την Ελλάδα από την κορυφή του C3 ομίλου του Nations League, με τη Σλοβενία να μένει μόνη πρώτη μετά την άνετη επικράτηση της με 4-0 επί της Μολδαβίας. Ένα γκρουπ που συμπεριλαμβάνεται στην τρίτη ταχύτητα της διοργάνωσης, την οποία απαρτίζουν οι ανίσχυρες χώρες… Ένα αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος συγκαταλέγεται στις δέκα πιο αδύναμες χώρες της Ευρώπης. Τον οποίο η Ελλάδα θα έπρεπε να νικήσει εύκολα, χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση και να «καπαρώσει» την πρωτιά.

Η Εθνική είχε υποφερτή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, όταν έχασε και τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν στο 18’, όταν ο Λημνιός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σάλα και ο Μπακασέτας το εκτέλεσε, αλλά ο Μιούριτς απέκρουσε.

Ο Παυλίδης ήταν ο πρωταγωνιστής στις άλλες δύο επικίνδυνές καταστάσεις της Ελλάδας. Στο 34’ απέτυχε να σκοράρει με σουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 29’ το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Κόσοβο απείλησε και θα μπορούσε να σκοράρει… Στο 46’ ο Καστράτι πλάσαρε πάνω στον Βλαχοδήμο στο τετ-α-τετ, ενώ στο 52’ ο Χατζηδιάκος έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Πακαράντα.

Η μοναδική σοβαρή ευκαιρία της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 72’, όταν ο Μπουχαλάκης και ο Παυλίδης συνδυάστηκαν ωραία και ο Φούντας που ήταν ο τελικός αποδέκτης, σούταρε άουτ στην κίνηση…

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85′ Λαμπρόπουλος), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα (62′ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73′ Πέλκας), Μάνταλος (62′ Φούντας), Μπακασέτας (73′ Φορτούνης), Παυλίδης

ΚΟΣΟΒΟ: Μιούριτς, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Βοιβόντα, Πακαράντα, Σάλα, Λοσάι (34′ Ρασκάι), Καστράτι, Τσελίνα (63′ Χασάνι), Χαρντεργκιονάι, Κολόλι (80′ Ρασάνι).

Το δεκάρι: Ο Λημνιός. Ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Ελλάδας, αυτός ο οποίος πλαγιοκόπησε το Κόσοβο, κέρδισε το πέναλτι και με ατομικές ενέργειες δημιούργησε επικίνδυνες κατάστασης για τον Μιούριτς.

Το κλειδί: Το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα. Εκ των υστέρων, εάν ο Μπακασέτας σκόραρε, δύσκολα το Κόσοβο με την εικόνα που έδειξε, θα μπορούσε να αντιδράσει.

Γιατί κόουτς; Ο Φαν’τ Σιπ κράτησε στον πάγκο για πολύ ώρα τον Φορτούνη και τον Πέλκα, παίζοντας με δύο αμυντικά χαφ για 70 λεπτά απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο.

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνει ο Χατζηδιάκος. Όχι γιατί φταίει που δεν είναι δεξιός μπακ, αλλά η ευθύνη βαραίνει τον Φαν’τ Σιπ που στέρησε την ομάδα του από έναν παίκτη ο οποίος θα ανέβαινε και θα έδινε πλάτος στην ανάπτυξη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ