Ουγγαρία – Ισλανδία 2-1

Ουγγαρία – Ισλανδία 2-1

Με τον Ντομινίκ Σομποσλάι να εξαπολύει έναν «κεραυνό» στις καθυστερήσεις, η Ουγγαρία έφερε «τούμπα» το ματς απέναντι στην Ισλανδία (2-1) και «κλείδωσε» το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro!

Με τον Ντομινίκ Σομποσλάι να εξαπολύει έναν «κεραυνό» στις καθυστερήσεις, η Ουγγαρία έφερε «τούμπα» το ματς απέναντι στην Ισλανδία (2-1) και «κλείδωσε» το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro! Δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση σε τελική φάση του Euro για τους Ούγγρους.

Το ματς

Χωρίς την κλασική ευκαιρία ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διάθεση για πίεση και για το κάτι παραπάνω.

Στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού η Ισλανδία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκίλφι Σίγκουρσον εκτέλεσε ένα αρκετά αδύναμο φάουλ, με τον Γκουλάσι να κάνει μια απίθανη «γκάφα» και τους Ισλανδούς να παίρνουν προβάδισμα με 1-0!

Η Ουγγαρία άρχισε να παίρνει μέτρα, έχοντας ως κύρια πηγή κινδύνου τον Σομποσλάι, ωστόσο η Ισλανδία ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ, με την κεφαλιά του Φινμπόγκασον να καταλήγει στα χέρια του Γκουλάσι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ουγγαρία ήρθε στο 33ο λεπτό, με τον Χάλντορσον ωστόσο να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Σάλαι. Ο Σομποσλάι ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά από όλους στην ισοφάριση, με το εξαιρετικό του χτύπημα φάουλ να «γλείφει» το δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση ακριβώς ο 20χρονος απείλησε και πάλι με τον Χάλντορσον να αποκρούει την τελευταία στιγμή!

Στο δεύτερο μέρος η Ουγγαρία ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο και απείλησε στο 50ο λεπτό, με τον Σάλαϊ να δέχεται την εξαιρετική πάσα τακουνάκι του Σομποσλάι, ωστόσο το σουτ κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, καθώς η Σκανδιναβοί είχαν κλειστεί στα καρέ τους, προκειμένου να φυλάξουν το μικρό τους προβάδισμα. Η Ουγγαρία προσπαθούσε να φτιάξει μία τελική προσπάθεια, ωστόσο οι Ισλανδοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο.

Εν τέλει η φάση ήρθε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με την Ουγγαρία να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 89ο λεπτό, με τον Νίγκο!

Το ματς ωστόσο δεν είχε τελειώσει, με την στρογγυλή θεά να αποδίδει τη δικαιοσύνη στο φινάλε! Ο απίθανος Σομποσλάι πήρε στις πλάτες του την Ουγγαρία και με έναν κεραυνό στις καθυστερήσει έκανε την ολική ανατροπή και έστειλε τη χώρα του στην τελική φάση του Euro, στον όμιλο «θανάτου», με Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία!

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάστσι, Φιόλα (61’ Λόβρενσιτς), Μπότκα, Ορμπάν, Ατ.Σζαλάι, Χολέντερ (72’ Νίκολιτς), Σζομποσζλάι, Καλμάρ (61’ Σιγκέρ), Νάγκι (84’ Νέγκο), Σζαλάι (84’ Κόνιβες), Σαλάι

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Πάλσον, Ρ.Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (83’ Σκούλασον), Σιγκούργιονσον (87’ Ίνγκασον), Γκούντμουντσον (72’ Μπόντβαρσον), Γκ.Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (72’ Γκούδμουντσον), Μπιάρνασον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ