Πορτογαλία – Γαλλία 0-1 : Αλωσαν το Ντα Λουζ οι «τρικολόρ»

Πορτογαλία – Γαλλία 0-1 : Αλωσαν το Ντα Λουζ οι «τρικολόρ»

Η Γαλλία κυριάρχησε στο Ντα Λουζ και με «χρυσό» σκόρερ τον Καντέ, έφυγε με τους τρεις βαθμούς (0-1), εξασφαλίζοντας την πρωτιά του ομίλου. Δεν αγωνίστηκε ο Ρούμπεν Σεμέδο για την Πορτογαλία, με τον Φερνάντο Σάντος να τον αφήνει στον πάγκο. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σουηδία έσπασε το... ρόδι, επικρατώντας (2-1) της Κροατίας.

Γαλλική κυριαρχία στο Ντα Λουζ!

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές επικράτησαν με 1-0 της Πορτογαλίας, εξασφαλίζοντας την πρωτιά του ομίλου στο Nations League και την παρουσία τους στο Final-4 του θεσμού.

Ο στόπερ του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο δεν αγωνίστηκε για τους γηπεδούχους, με τον Φερνάντο Σάντος να τον αφήνει στον πάγκο.

Οι «τρικολόρ» έχασαν πολλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μαρσιάλ, αλλά τελικά πήραν το τρίποντο με σκόρερ τον Καντέ. Στο 53΄, ο χαφ της Τσέλσι σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Ντεσάμπ, που θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα αν ήταν λίγο πιο εύστοχη.

Το ματς

Στο 6ο λεπτό, είχαμε την πρώτη φάση του ματς. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ωραία ενέργεια, σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Λιορίς να αποκρούει με υπερένταση. Στο 10΄, οι «τρικολόρ» απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Πατρίσιο να διώχνει το σουτ του Κομάν.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρσιάλ έφτασε φάτσα με τον Πατρίσιο, με τον πορτιέρε των γηπεδούχων να σώζει με τα πόδια. Στο 27ο λεπτό, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ωραίο σουτ από τη γωνιά της περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πατρίσιο.

Ο Μαρσιάλ συνέχιζε να πρωταγωνιστεί και στο 30΄ με κοντινή κεφαλιά σημάδευσε το δοκάρι των Πορτογάλων.

Η Γαλλία συνέχιζε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ, με τον Μαρσιάλ να σπαταλάει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 41΄, ο Ερνάντες έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, με την προβολή του 24χρονου να καταλήγει στο σώμα του Πατρίσιο.

Στο 45΄, ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λιορίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι μπήκαν στο φορτσάτοι, με το φάουλ του Ρονάλντο στο 47΄ να περνάει λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, η προσπάθεια του Μπερνάντο Σίλβα αλλοιώθηκε στα σώματα των Γάλλων, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Λιορίς.

Στο 53ο λεπτό, οι «τρικολόρ» πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ραμπιό έκανε το σουτ, ο Πατρίσιο απέκρουσε και ο Καντέ σκόραρε στο… ριμπάουντ.

Στο 60΄, η ομάδα του Σάντος έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση. Μετά από περιπετειώδη φάση, ο Φόντε με κεφαλιά, βρήκε το δοκάρι των Γάλλων.

Στο 75΄, ο Μουτίνιο εξαπέλυσε έναν… κεραυνό, με τον Λιορίς να ίπταται και να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε, με την Γαλλία να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Κανσέλο, Φοντε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο (85’ Ολιβέιρα), Καρβάλιο (56’ Ζότα), Φερνάντες (72’ Μουτίνιο), Φέλιξ (85’ Παουλίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (72’ Τρινκάο), Ρονάλντο

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κιμπεμπέ, Ερναντές, Παβάρ, Βαράν, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Μαρσιάλ (78’ Ζιρού), Γκριεζμάν, Κομάν (59’ Τουράμ)

Εσπασε το ρόδι η Σουηδία

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σουηδία έφτασε στην πρώτη της νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι Σκανδιναβοί κέρδισαν την Κροατία με 2-1 στην Friends Arena, παίρνοντας τους πρώτους τους πόντους στον θεσμό.

Στο 36ο λεπτό ο Κουλουσέβσκι με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 1-0 για την Σουηδία. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι στο… γκάζι και στο 45+2’ μετά από κόρνερ, ο Ντάνιελσον έκανε το 2-0 με ωραία κεφαλιά.

Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες, ήταν να μειώσουν στο σκορ στο 82’ με αυτογκόλ του Ντάνιελσον.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λίντελεφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Μπένγκτσον, Λάρσον, Όλσον, Έκνταλ, Φόρζμπεργκ, Μπεργκ, Κουλουσέβσκι (74’ Κλάεσον).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Τσαλέτα Τσαρ, Πόνγκρατσιτς (77’ Μέλνιακ), Ουρέμοβιτς (41’ Γιουράνοβιτς), Κόβατσιτς (77’ Ρογκ), Μόντριτς, Βλάσιτς, Πέρισιτς, Μπρέκαλο (77’ Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (65’ Πάσαλιτς).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ