Σλοβενία – Κόσοβο 2-1

Σλοβενία – Κόσοβο 2-1

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 94’ η Σλοβενία έκανε την ανατροπή απέναντι στο Κόσοβο και επικράτησε με 2-1.

Ολική ανατροπή και τρίποντο για την Σλοβενία! Η αντίπαλος της εθνικής για την πρωτιά στον όμιλο του Nations League, νίκησε με 2-1 το Κόσοβο και έρχεται στην Αθήνα για την τελική… μάχη με την γαλανόλευκη, που θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει την άνοδο στη League B.

Οι παίκτες του Ματίας Κεκ αν και στο 58’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μουρίκι έκανε το 1-0 για το Κόσοβο, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και με γκολ στο 63’ από τον Κούριτς και πέναλτι του Ιλισιτς στο 90+4’ έφεραν τα πάνω κάτω και πήραν την πολυπόθητη νίκη.

Με αυτό το τρίποντο η Σλοβενία έφτασε τους 13 πόντους και χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Ελλάδα (18/11) για να πάρει την άνοδο. Από την άλλη, η Εθνική μας θέλει μόνο νίκη για να πάρει αυτή το εισιτήριο για την League B.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Σλοβενία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 26’ ο Βούτσκιτς έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά ο πορτιέρο του Κοσόβου αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο 34’ οι Σλοβένοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Κούρτιτς. Ο άσος των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Μούριτς.

Η Σλοβενία έχανε τις ευκαιρίες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 58’ ο Μπερίσα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μουρίκι με πλασέ έκανε το 0-1 για το Κόσοβο. Η χαρά των Κοσοβάρων όμως κράτησε μόλις για πέντε λεπτά, αφού στο 63΄ο Κούρτιτς με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, μετά την υπέροχη κούρσα και μπαλιά του Στογιάνοβιτς.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-1. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όμως η Σλοβενία κέρδισε πέναλτι. Ο Ιλισιτς, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, δεν λάθεψε απέναντι στον Μούριτς και έκανε το 2-1, χαρίζοντας το τρίποντο της νίκης στην Σλοβενία.

Σλοβενία: Μπέλετς – Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς – Βέτριχ, Κούρτιτς – Ίλιτσιτς (90’+6′ Κούτερ), Λόβριτς (87′ Τσρνιγκόι), Μπόχαρ – Βούκιτς (68′ Σπόραρ).

Κόσοβο: Μούριτς – Βόιβοντα, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντεργιονάι – Κριέζιου (71′ Καστράτι), Ρασκάι – Ζέγκροβα (90′ Χασάνι), Β. Μπερίσα, Μπ. Μπερίσα (84′ Ρασάνι) – Μουρίκι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Γ΄ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ LEAGUE C

1. Σλοβενία 13 (8-1)
2. Ελλάδα 11 (6-1)
3. Κόσσοβο 2 (3-6)
4. Μολδαβία 1 (1-10)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/11)

Ελλάδα – Σλοβενία
Κόσοβο – Μολδαβία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ