Χατζηδιάκος: «Αυτή είναι η διαφορά του Πογέτ με τον Φαν Σιπ»

Χατζηδιάκος: «Αυτή είναι η διαφορά του Πογέτ με τον Φαν Σιπ»

Ο Παντελής Χατζηδιάκος στάθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας της εθνικής ομάδα μετά την έλευση του Γκουστάβο Πογέτ.

Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία και το Κόσοβο, σειρά παίρνει η Κύπρος (9/6, 21:45) για την εθνική μας ομάδα.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε για τον αυριανό αγώνα με το σύνολο του Νίκου Κωστένογλου και στάθηκε στις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι παίκτες της γαλανόλευκης.

Παράλληλα, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός τόνισε πως με τον Γκουστάβο Πογέτ στην άκρη του πάγκου, η εθνική παίζει για να πετύχει γκολ, ενώ με τον Φαν Σιπ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναζητούσε περισσότερο την κατοχή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παντελής Χατζηδιάκος στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που μας βοηθούν πάρα πολύ, όπως ο Μάνταλος και ο Τζαβέλλας. Μας έχουν βοηθήσει να δεθούμε σαν ομάδα.

Για το απαιτητικό πρόγραμμα: «Δεν είναι πρόβλημα. Ενώ το έχω συνηθίσει. Έχω παίξει 50 παιχνίδια φέτος, έχω συνηθίσει αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι. Αυτά τα 4 παιχνίδια σε 10 μέρες ζητούν πολλά από σένα , αλλά είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Για τον κόσμο: «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι. Το γήπεδο ακούσαμε ότι θα έχει πολύ κόσμο. Είναι πάνω μας να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε».

Για το τι έχει αλλάξει με τον Πογέτ: «Ο Πογέτ προσπαθεί να μας δώσει το winning mentality. Αυτό έχει αλλάξει περισσότερο. Με τον Φαν Σιπ παίζαμε περισσότερο με κατοχή, τώρα παίζουμε για να βάλουμε γκολ και όχι να κρατήσουμε την μπάλα».

Για την Κύπρο: «Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Γνωρίζω και κάποιους παίκτες. Πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό παιχνίδι».

Για τις νίκες με ένα γκολ: «Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι χωριστά. Αν χρειαστεί να κερδίσουμε 1-0 θα κερδίσουμε. Πάντα προσπαθούμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια, μα βάλουμε 2, 3, 4 γκολ. Αν μπορώ να υπογράψω να κερδίζουμε 1-0, θα υπογράψω τώρα. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να κερδίζουμε με 2-0 και 3-0».

Για το αν η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω: «Το προσπαθούμε, το δουλεύουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν θεωρούμε την Κύπρο μικρότερη ομάδα από το Κόσοβο. Μπαίνουμε συγκεντρωμένοι. Μπαίνουμε στο παιχνίδι για να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο και δίνουμε το 110 % για να κερδίσουμε».

Για το μηδέν στην άμυνα«Οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα. Συνήθως οι ομάδες με λιγότερα γκολ είναι εκείνες που κερδίζουν. Η άμυνα δεν αφορά τους 4 αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η άμυνα είναι η ομάδα συνολικά. Μέχρι και ο Γιακουμάκης που παίρνει κίτρινη κάρτα στην γραμμή του κέντρου. Είναι πολλοί σημαντικό για μας να κρατάμε το 0″.

Για το αν επηρεάζει την απόδοση των παικτών το απαιτητικό πρόγραμμα της χρονιά: «Όχι. Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε συνηθίζει να παίζουμε 4 ματς σε 10 ημέρες. Ξέρουμε το σώμα μας. Ξέρουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε 100% εκεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ