Ελλάδα – Κύπρος 3-0: Εθνική αγαπημένη και… συγκλονισμένη

Ελλάδα – Κύπρος 3-0: Εθνική αγαπημένη και… συγκλονισμένη

Ασταμάτητη η εθνική του Γκουστάβο Πογέτ! Με τον Τάσο Μπακασέτα να «χτυπάει» ξανά, η «γαλανόλευκη» επικράτησε εύκολα (3-0) της Κύπρου και έκανε το 3/3 στον όμιλο του Nations League. Αγωνία για την κατάσταση του Δημήτρη Λημνιού, που αποχώρησε με φορείο.

Μια Εθνική να την… πιεις στο ποτήρι και στο Πανθεσσαλικό στάδιο! Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία και το Κόσοβο, ήταν η σειρά της Κύπρου να υποκλιθεί στην αρμάδα του Γκουστάβο Πογέτ. Η γαλανόλευκη έστησε πάρτι (3-0) στον Βόλο και έκανε εύκολα το 3/3 στον όμιλο του Nations League.

Σοβαρή και αποφασισμένη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η γαλανόλευκη έδειξε ξανά πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ενώ διατήρησε και πάλι ανέπαφη την εστία της.

Βέβαια, το τρίποντο αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην εθνική, καθώς επικρατεί μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του Δημήτρη Λημνιού. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ (που σημείωσε γκολάρα), αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού και άπαντες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Για ακόμη μια φορά, μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ κάνει… παπάδες στο νέο ξεκίνημα της Ελλάδας, σκοράροντας ξανά με απίθανο τρόπο. Τρίτο σερί γκολ για τον άσο της Τραμπζονσπόρ, που… σέρβιρε και το δεύτερο τέρμα στον Παυλίδη.

Η επόμενη μάχη για την γαλανόλευκη θα λάβει χώρα και πάλι στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Κόσοβο (12/6, 21:45). Ουσιαστικά, οι παίκτες του Πογέτ θα έχουν την τέλεια ευκαιρία στα… πόδια τους να κλειδώσουν μια και καλή την πρωτιά του ομίλου.

One Μπακασέτας show

Δραστήρια και επιθετική από τα πρώτα λεπτά ήταν η εθνική στο Πανθεσσαλικό. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ επέβαλλαν με το… καλησπέρα το ρυθμό τους, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση.

Μόλις στο 5ο λεπτό, η Ελλάδα έφτασε κοντά στο γκολ με διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Μπάλντοκ βρέθηκε φάτσα με τον Μιχαήλ, εκτελώντας άστοχα, ενώ στη συνέχεια, η κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου πέρασε άουτ.

Το γκολ για την εθνική ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Τάσο Μπακασέτα. Μετά από ωραία ενέργεια του Κώστα Τσιμίκα από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον ηγέτη της Τράμπζονσπορ, που με απίθανο αριστερό έξω από την περιοχή, την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα της Κύπρου για το 1-0.

Στο 14΄, η κεφαλιά του Ιωάννου πέρασε παράλληλα από την εστία του Βλαχοδήμου και στο 20΄, η γαλανόλευκη… χτύπησε ξανά. Μετά από λάθος των φιλοξενούμενων, ο Μπακασέτας τσίμπησε την μπάλα, τράβηξε πάνω του τον τερματοφύλακα και την κατάλληλη στιγμή, έστρωσε στον Παυλίδη, που δε λάθεψε προ κενής εστίας για το 2-0. Γκολ και ασίστ για τον on fire πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Στο 25΄, ο Δουβίκας έκανε τσαφ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 40΄, ο Μιχαήλ έδιωξε δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Λημνιού.

Στην επόμενη φάση, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Τρεις με δύο έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Πίττα να αστοχεί μπροστά από τον Βλαχοδήμο.

Στο 45΄, ο γκολκίπερ της Μπενφίκα έδειξε καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Λοϊζου και η
γαλανόλευκη πήγε στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων.

Γκολάρα Λημνιού

Με… ζωγραφιά του Δημήτρη Λημνιού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την εθνική. Στο 48ο λεπτό, ο άσος της Κολωνίας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Κοντρόλ-ντρίμπλα με το αριστερό και απίθανη εκτέλεση με το δεξί από τον 24χρονο παίκτη, που εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Η γαλανόλευκη… κατασκήνωνε στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου, με τον Μιχαήλ να μπλοκάρει το ωραίο γύρισμα του Μπάλντοκ στο 60ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Κύπρος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Λαϊφη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.

Στο 70΄, ο Μασούρας άγγιξε το τέταρτο γκολ για την εθνική. Η μπάλα στρώθηκε με περιπετειώδη τρόπο στον άσο του Ολυμπιακού, που δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Μιχαήλ.

Στο 77΄, ο Χριστοφή τσέκαρε την ετοιμότητα του Βλαχοδήμου, με τον γκολκίπερ της εθνικής να μπλοκάρει εύκολα.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Λημνιού σε ανύποπτη φάση, επισκιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το εύκολο τρίποντο της γαλανόλευκης.

Δείτε εδώ το λάιβ της εθνικής.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος(25′ Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Σιώπης(52′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος(52′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας(82′ Παπανικολάου), Λημνιός, Παυλίδης, Δουβίκας(46′ Mασούρας)

ΚΥΠΡΟΣ (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Γκόγκιτς, Κατελάρης(46′ Λαΐφης), Κορρέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ν. Ιωάννου(64′ Παναγιώτου), Παπουλής(76′ Σπόλιαριτς), Σωτηρίου(46′ Χριστοφί), Λοΐζου(64′ Τζιόνης)

Το υπέροχο γκολ του Μπακασέτα

Το τέρμα του Παυλίδη

Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου από τον Λημνιό

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ