Ο Σεφέροβιτς «πλήγωσε» την Πορτογαλία (1-0) και ανέβασε την Ισπανία στην κορυφή (2-0)

Ο Σεφέροβιτς «πλήγωσε» την Πορτογαλία (1-0) και ανέβασε την Ισπανία στην κορυφή (2-0)

Με «χρυσό» σκόρερ τον Σεφέρροβιτς η Ελεβτία επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας και έριξε την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο από την κορυφή του 2ου γκρουπ της League A. Εκεί βρίσκεται πλέον η Ισπανία η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Τσεχίας με 2-0. Πρώτο γκολ με την εθνική Σερβίας για τον Ζίβκοβιτς στην ισοπαλία (2-2) με την Σλοβενία του Κούρτιτς.

Tην νίκη της… βραδιάς η Ελβετία.

H ομάδα του Μουράτ Γιακίν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το «καλημέρα» της αναμέτρησης (1′) χάρη σε εξαιρετική και κεφαλιά του Χάρις Σεφέροβιτς, ο οποίος άφησε άγαλμα τον Ρουίς Πατρίσιο για το 1-0.

Αποτέλεσμα το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε με την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στην φετινή έκδοση του Nations League και να πέφτει από την κορυφή του 20υ ομίλου της League A.

Έτσι οι Ελβετοό πανηγύρισαν τους 3 βαθμούς που τους δίνουν ελπίδες ακόμα για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στο League B.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ομλέν, Βιντμέρ (46’ Στέφεν), Ακανζί, Ελβέντι, Ροντρίγκες (79’ Στεργίου), Τζάκα, Φρόιλερ, Σο (79’ Αεμπίσερ), Σακίρι (21’ Οκαφόρ), Εμπολό (65’ Τσούμπερ), Σεφέροβιτς

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Νούνο Μέντες, Πέπε, Ντανίλο, Κανσέλο, Νέβες (82’ Ρικάρντο Όρτα), Μπρούνο Φερνάντες (74’ Ματέους Νούνες), Οτάβιο (46’ Γουέδες), Βιτίνια (62’ Ζότα), Λεάο (62’ Μπερνάρντο Σίλβα), Αντρέ Σίλβα

Στην κορυφή βρίσκεται πλέον η Ισπανία, η οποία ήταν  η μεγάλη κερδισμένη από την 4η αγωνιστική. Ο Λουίς Ενρίκε εμπιστεύτηκε τον Άλβαρο Μοράτα για την κορυφή της επίθεσης, όμως ήταν ο παίκτης στα δεξιά του, ο Μάρκος Ασένσιο, που έκανε όλη τη δουλειά στο 1ο ημίχρονο. Ο επιθετικός της Ρεάλ ήταν εξαιρετικός και έβγαλε την ασίστ για τον Κάρλος Σολέρ στο 24ο λεπτό.

Από την άλλη οι Τσέχοι  (με τον Τόμας Βατσλίκ στον πάγκο)  δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν με αξιώσεις από την άμυνας τους.

Στην επανάληψη το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με την Ισπανία να κυριαρχεί ολοκληρωτικά ξανά και να βρίσκει νέο γκολ, με τον Πάμπλο Σαράμπια για το τελικό 2-0.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Αλόνσο (78’ Άλμπα), Έρικ Γκαρσία, Μαρτίνεθ, Ρόδρι, Σολέρ (59’ Γκάβι), Κόκε (78’ Μπούσκετς), Ασένσιο (72’ Σαράμπια), Όλμο, Μοράτα (59’ Φεράν Τόρες)

ΤΣΕΧΙΑ: Μαντούς, Γεμέλκα, Ζελένι (78’ Κάλβαχ), Τσοουφάλ, Μπράμπετς, Ζίμα, Σούτσεκ, Σαντίλεκ (30’ Κραλ), Τσέρνι (59’ Χλόζεκ), Πέσεκ (78’ Τετσλ), Κούχτα (59’ Γιουρέτσκα)

Σε μια αναμέτρηση η οποία είχε έντονο το ασπρόμαυρο χρώμα λόγω της παρουσίας του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία) και του Γιασμίν Κούρτις (Σλοβενία) οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2.

Ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ σημειώσε το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ από την άλλη ο Σλοβένος χαφ έβγαλε τρομερή ασίστ, για το τελικό 2-2.

Οι Σέρβοι μπήκαν δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ενώ ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς στο 35′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Οι Σλοβένοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκνέζντα Τσέριν στο 48′ να μειώνει σε 1-2 και τον Σέσκο στο 53′ να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική ασίστ του Κούρτιτς για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Μπιγιόλ, Μπρέκαλο (46’ Μπάλκοβετς), Μεβλία (84’ Στάνκοβιτς), Κάρνιτσνικ, Σίκοσεκ (78’ Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Τσερίν, Ζάιτς (46’ Τσρνιγκόι), Σέσκο, Τσέλαρ (46’ Σποράρ)

ΣΕΡΒΙΑ: Μιλινκοβιτς Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς (56’ Μλαντένοβιτς), Μλαντένοβιτς, Ζίβκοβιτς (46’ Ράντονιτς), Μακσίμοβιτς (85’ Ράτσιτς), Γκρούιτς (65’ Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Λούκιτς (56’ Κόστιτς), Τάντιτς, Μίτροβιτς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ