Γιατί η Εθνική δεν είναι αδιάφορη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία

Γιατί η Εθνική δεν είναι αδιάφορη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία

Το... έξτρα κίνητρο της Εθνικής ομάδας για να τελειώσει τον όμιλο του Nations League με νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η δουλειά στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League τελείωσε από πολύ νωρίς για την Εθνική ομάδα. Εκείνο το 4Χ4 στα ματς του Ιουνίου εξασφάλισε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρωτιά στο γκρουπ, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Την προαγωγή στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης και τη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Euro του 2024.

Η ήττα από την Κύπρο ωστόσο δεν επέτρεψε στην ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να πετύχει και έναν ακόμη στόχο που είχε θέσει. Να τελειώσει τον όμιλο χωρίς να έχει ηττηθεί, ει δυνατόν μόνο με νίκες. Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αυτό ανήκει στο παρελθόν και πλέον ο Ουρουγουανός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να κλείσουν νικηφόρα αυτό το ταξίδι, στο αποψινό παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία (21.45) στη Ριζούπολη.

Διαβάστε επίσης: Το διαβατήριο του Λάιντνερ, το αίτημα που απορρίφθηκε, η συνάντηση με τον Μίτσελ και ο Ρέαμπτσιουκ…

Εκτός όμως από μία τελευταία θετική εντύπωση, η Εθνική ομάδα έχει ακόμη ένα κίνητρο. Να δώσει μία χείρα βοηθείας στην Κύπρο η οποία την ίδια ώρα θα αγωνίζεται στο Κόσοβο, με στόχο την επιβίωσή της στην τρίτη κατηγορία του Nations League.

Η νίκη της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια κόντρα στην Ελλάδα έδωσε χαρακτήρα «τελικού» στο παιχνίδι με το Κόσοβο. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος ισοβαθμεί με τη Βόρεια Ιρλανδία στους πέντε βαθμούς και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βρετανούς για να τους προσπεράσει και μην υποβιβαστεί στην τέταρτη κατηγορία. Η Βόρεια Ιρλανδία υπερτερεί στον συντελεστή τερμάτων έναντι της Κύπρου, με τις δύο ομάδες να έχουν δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους ματς.

Παράλληλα, υπάρχει και το σενάριο να τερματίσει ακόμη και δεύτερη η Κύπρος. Αυτό θα συμβεί αν πάρει διπλό στο Κόσοβο και η Βόρεια Ιρλανδία δεν φύγει με νίκη από τη Ριζούπολη. Προέχει βέβαια η παραμονή της στην κατηγορία και γι’ αυτό θα χρειαστεί και τη συνδρομή της Ελλάδας, εκτός από το να κάνει εκείνη τη δουλειά της στο Κόσοβο.

H βαθμολογία του ομίλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ