Το διαβατήριο του Λάιντνερ, το αίτημα που απορρίφθηκε, η συνάντηση με τον Μίτσελ και ο Ρέαμπτσιουκ…

Το διαβατήριο του Λάιντνερ, το αίτημα που απορρίφθηκε, η συνάντηση με τον Μίτσελ και ο Ρέαμπτσιουκ…

To10.gr εξηγεί την κατάσταση του Ντορόν Λάιντνερ, το αίτημα του Ολυμπιακού που δεν έγινε δεκτό, το διαβατήριό του, αλλά και το πότε θα βρεθεί με τον Μίτσελ.

Η περίπτωση του Ντορόν Λάιντνερ αποτελεί ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του φετινού Ολυμπιακού. Ολοι συμφωνούν πως ο 20χρονος διεθνής Ισραηλινός αριστερός μπακ έχει ταλέντο, έχει προσόντα που δεν τα βρίσκεις κάθε μέρα, είναι πλέον καλά γυμνασμένος, εντυπωσίασε στο πρόσφατο κρίσιμο παιχνίδι της χώρας του στο Nations League. Αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να κάνει… σεφτέ με τους Ερυθρόλευκους. Και πέρα από κάποια φιλικά παιχνίδια στην ομάδα Β’, δεν έχει πάρει ευκαιρίες.

Θα αλλάξει αυτό με τον Μίτσελ; Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο με βεβαιότητα. Εξάλλου, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να προπονήσει ούτε μία ημέρα των νεαρό ακραίο μπακ, καθώς ο Λάιντνερ αναχώρησε για τα παιχνίδια με την Εθνική Ισραήλ την ημέρα που οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ισπανού. Αρα, οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί ακόμη.

Είναι σαφές ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Μίτσελ λογικά θα χρησιμοποιήσει τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εξάλλου, ο Λάιντνερ έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα την Πέμπτη, καθώς μετά τα 73 λεπτά στον αγώνα με την Αλβανία, για την 5η αγωνιστική του Nations League, η Ομοσπονδία του Ισραήλ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της εθνικής Κ-21, για τον… τελικό με την Ιρλανδία. Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί υποδέχονται τους Ιρλανδούς (27/09, 20:15) στο γήπεδο Μπλούμφιλντ, στο Τελ Αβίβ, στον επαναληπτικό του 1-1, με σκοπό να νικήσουν και να περάσουν τα τελικά του Euro U21 2023, διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε Ρουμανία και Γεωργία.

Από εκεί και πέρα, έχει αξία να αναφέρουμε ότι το θέμα του διαβατηρίου του Λάιντνερ συνεχίζει να υφίσταται, αλλά πλέον είναι τυπικό. Χρονοβόρο, αλλά τυπικό. Με τη διαφορά ότι ο Ισραηλινός δεν θα μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός έως τα μέσα Οκτωβρίου. Παρά το γεγονός ότι Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει μια πιο γρήγορη λύση.

Η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον παίκτη και τον ατζέντη του, έκαναν όλες τις ενέργειες ώστε να… ενεργοποιήσει τη ρουμανική του υπηκοότητα, να πάρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να μην πιάνει πλέον θέση ξένου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση του Λάιντνερ, καθώς ο Ολυμπιακός έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ και όλες τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές να δηλωθεί ως κοινοτικός ποδοσφαιριστής. Αρα να μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές χωρίς να λογίζεται ως μη κοινοτικός.

Μάλιστα, στον φάκελο που κατατέθηκε υπήρχαν αναλυτικά όλα τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν πως ο Λάιντνερ είναι πλέον υπήκοος Ρουμανίας και πως εντός των επόμενων 20-25 ημερών βγαίνει και το διαβατήριό του. Κάτι που είναι τυπικό από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία απόκτησης της υπηκοότητας. Ωστόσο δίχως το διαβατήριο, εάν ο Μίτσελ θέλει να τον βάλει στην αγωνιστική εξίσωση άμεσα (σ.σ. κάτι διόλου απίθανο), θα πρέπει να αφήσει εκτός κάποιον άλλον μη κοινοτικό από όσους έχει ο Ολυμπιακός (σ.σ. Σισέ, Μπα, Ινμπόμ Χουάνγκ, Ουί-Τζο, Κούντε, Σαμασέκου, Αγκιμπού Καμαρά, Ντε Λα Φουέντε, Αλγκασίμ Μπα).

Πάντως, επειδή υπάρχει σύγχυση επ’ αυτού, εάν ο Ολυμπιακός χρησιμοποιήσει τώρα τον Λάιντνερ, που λογίζεται ως ξένος, μόλις πάρει το ρουμάνικο διαβατήριό του (σ.σ. υπάρχει επίσημη ενημέρωση για 13-16 Οκτωβρίου), θα μπορέσει κανονικά να αγωνιστεί ως κοινοτικός. Δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ