Η τουρκική ομοσπονδία σκέφτεται καταγγελία στην UEFA λόγω της δήλωσης του Μπεργκ

Η τουρκική ομοσπονδία σκέφτεται καταγγελία στην UEFA λόγω της δήλωσης του Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ αποκάλυψε μια υπόσχεση του διαιτητή προς εκείνον στην ανάπαυλα του Τουρκία - Σουηδία για το Nations League, με συνέπεια η τουρκική ομοσπονδία να υποπτεύεται την αναμέτρηση ως χειραγωγημένη και να σκέφτεται το ενδεχόμενο καταγγελίας στην UEFA.

Με πέναλτι που κέρδισε ο Μάρκους Μπεργκ και εκτέλεσε εύστοχα ο Γκράνκβιστ στο 71ο λεπτό, η Σουηδία άλωσε το Yeni Eskişehir Stadyumu, επικρατώντας 1-0 της Τουρκίας το βράδυ του Σαββάτου (17/11).

Εντούτοις, με το πέρας της αναμέτρησης, ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε ορισμένες δηλώσεις που έχουν σηκώσει μπόλικη «σκόνη» στα ΜΜΕ των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος αποκάλυψε πως στη διάρκεια της ανάπαυλας μίλησε με τον διαιτητή του αγώνα, τον Ιστβάν Κόβατς, ζητώντας του εξηγήσεις για μία φάση στην οποία ο Ρουμάνος αρνήθηκε να δείξει την άσπρη βούλα.

Σύμφωνα με τον Μπεργκ, στην πορεία της συζήτησης ο Κόβατς του υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που αντιλαμβανόταν μέσω του ριπλέι ότι έκανε λάθος, θα τον αντάμειβε με δύο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο! Κάτι που συνέβη, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη νίκη για τους Σκανδιναβούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σουηδού φορ: «Στο ημίχρονο πήγα να μιλήσω στον διαιτητή για να διαμαρτυρηθώ, για το πέναλτι που μου έκαναν και δεν το καταλόγισε. Καθίσαμε στα αποδυτήρια. Τον έκανα να καταλάβει την οπτική μου και μου έδωσε αυτήν την υπόσχεση. «Θα δω τις εικόνες και αν δω ότι απέτυχα στη φάση που λες, σου εγγυώμαι δύο πέναλτι στο δεύτερο μέρος»».

Η τουρκική ομοσπονδία φέρεται από τα εγχώρια ΜΜΕ να υποπτεύεται το ματς ως χειραγωγημένο, ακριβώς εξαιτίας των δηλώσεων του Μπεργκ, και αναλογίζεται το ενδεχόμενο καταγγελίας στην UEFA, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του Κόβατς. Η νίκη αυτή έδωσε στη Σουηδία (4 β.) την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρωτιά από τη Ρωσία (7β.) την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Τουρκία έμεινε στην τρίτη θέση με τρεις πόντους και υποβιβάστηκε στη League C.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ