Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τις αθλιότητες του ΟΑΚΑ!

Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τις αθλιότητες του ΟΑΚΑ!

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Εσθονία.

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην Εσθονία στο ΟΑΚΑ, με Νεοναζί «φιλάθλους» να σηκώνουν σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS χαιρετώντας ναζιστικά.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του μυστικιστικού συμβόλου των SS όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί. Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έστειλε επιστολή στους αρμόδιους εισαγγελείς αναφέροντας τα εξής: «Σας ενημερώνω για να πράξετε τα δέοντα» αναφέρει στο τέλος της σχετικής αναφοράς, ο Γιώργος Βασιλειάδης. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έστειλε, τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενέργειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ