Σάντος: «Ευχαριστώ τον Θεό, γράψαμε ιστορία»

Σάντος: «Ευχαριστώ τον Θεό, γράψαμε ιστορία»

Ο Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Πορτογαλία στον δεύτερο τίτλο της σε επίσημη διοργάνωση και δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του.

Ο Φερνάντο Σάντος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση του Nations League από την Πορτογαλία ευχαριστώντας άπαντες ενώ έδωσε και την απάντησή του περί… όμορφου ποδοσφαίρου.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όσα είπε ο Σάντος:

Για την κατάκτηση του Nations League: «Θέλω, αρχικά, να ευχαριστήσω τον Θεό, που μας έστειλε το φώς και το πνεύμα του. Έπειτα, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για το πάθος και την προσπάθεια τους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ομοσπονδία, που μας έχει προσφέρει τα πάντα, για να δώσουμε πίσω δύο μεγάλες επιτυχίες. Είναι μια απόδειξη ότι είμαστε δυνατοί, σε μια λίγκα που υπάρχει για να γίνει πιο ισχυρή η ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ότι είμαστε οι πρώτοι νικητές, θα γραφεί στα βιβλία της ιστορίας και είναι μια μεγάλη χαρά για τον πορτογαλικό λαό. Πρέπει, τώρα, να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αν παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο η ομάδα του: «Δεν το καταφέρνουμε πάντα, πάντα υπάρχει ένας αντίπαλος, που δείχνει το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Στο Euro είχαμε παίξει με τη Γαλλία, με μια μεγάλη ψυχολογική πίεση. Θυμάμαι το παιχνίδι, ξεκινήσαμε καλύτερα και πετύχαμε αυτό που θέλαμε, γιατί είχαν περάσει πολλά χρόνια που το διεκδικούσαμε. Στο δικό μου λεξικό, κερδίζει αυτός που παίζει καλά. Είναι σαν το ζωγράφο, που σε κάποιος δεν αρέσει. Για να κερδίσεις, πρέπει να παίξεις καλά. Τώρα για το όμορφο ή το άσχημο, δεν μπορώ να δώσω απάντηση».

Για τον Κριστιάνο: «Είναι η φιγούρα που πρωταγωνιστεί. Αν δεν είχαμε κερδίσει την Ελβετία, δε θα ήμασταν εδώ. Αν παίζαμε με την Αγγλία δε θα ήταν καλό, γιατί θα έπρεπε να παίξουμε στο Γκιμαράες. Στο ματς με την Ελβετία ήμασταν αποτελεσματικοί και σήμερα (σ.σ. χθες) κερδίσαμε, ως ανταπόδοση στη δουλειά των παικτών. Η ατομική ποιότητά τους, φυσικά πρέπει να φαίνεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ