Η νέα μορφή του Nations League

Η νέα μορφή του Nations League

Τη μορφή που θα έχουν οι τέσσερις λίγκες (A, B, C, D) στο Nations League 2020-2021 ανακοίνωσε η UEFA.

Η UEFA ανακοίνωσε τη νέα μορφή του Nations League 2020-2021, με την Εθνική να βρίσκεται στη League C. Σε κάθε λίγκα συμμετέχουν 16 εθνικές ομάδες, ενώ στη λίγκα D συμμετέχουν επτά.

Συγκεκριμένα, με 16 αντί για 12 ομάδες θα γίνει στην 1η κατηγορία, άλλες τόσες θα υπάρχουν στην 2η και 3η ενώ 7 στην τέταρτητου νέου Nations League.

Η Εθνική μας βρίσκεται στην 3η κατηγορία, με την κάθε κατηγορία να έχει από 4 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, εκτός της τελευταίας που θα έχει δύο, έναν με τέσσερις και έναν με τρεις.

Τα γκρουπ που θα σχηματιστούν θα γίνουν γνωστά στις 3 Μαρτίου 2020 στο Άμστερνταμ.

Αναλυτικά:

LEAGUE A

Πορτογαλία (κάτοχος του τίτλου), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι νικητές εκ των οποίων θα περάσουν στα τελικά του Nations League τον Ιούνιο του 2021. Ως διοργανώτρια χώρα θα επιλεγεί μία από τις τέσσερις που θα προκριθούν στα τελικά. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση των ομίλων, θα υποβιβαστούν στη Λίγκα B.

LEAGUE B

Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία.

Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι νικητές εκ των οποίων θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία. Οι τελευταίες θα πέσουν στην τρίτη κατηγορία.

LEAGUE C

Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία.

Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι νικητές εκ των οποίων θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία. Δύο υποβιβάζονται στην τέταρτη κατηγορία ενόψει της διοργάνωσης του 2022-2023. Αυτές οι δύο ομάδες θα «βγουν» μέσω αγώνων play-out (εντός – εκτός) ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στο League C.

LEAGUE D

Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα και Σαν Μαρίνο. Αυτές οι εθνικές ομάδες θα συγκροτηθούν σε έναν όμιλο των τεσσάρων και σε έναν ακόμη των τριών και οι δύο πρώτοι θα ανέβουν κατηγορία.

ΤΟ ΚΑΛΑΝΤΑΡΙ ΤΟΥ NATIONS LEAGUE 2020-21

Κλήρωση: 3 Μαρτίου 2020 (Άμστερνταμ)
1η αγωνιστική: 3-5 Σεπτεμβρίου 2020
2η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2020
3η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου 2020
4η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2020
5η αγωνιστική: 12-14 Νοεμβρίου 2020
6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2020
Κλήρωση τελικών: Αναμένεται η ημερομηνία
Τελικοί: 2-6 Ιουνίου 2021

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ