Παναθηναϊκός: Το βάρος στη φυσική κατάσταση (Vid)

Παναθηναϊκός: Το βάρος στη φυσική κατάσταση (Vid)

Μπορεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού να ξεκουράστηκαν το πρωί της Παρασκευής, αλλά το απόγευμα τους... βγήκε το λάδι.

Μία πολύ «διαφορετική» προπόνηση περίμενε τους παίκτες του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Παρασκευής (8/7), κατά την τέταρτη μέρα παρουσίας τους στο Βάλχζε-Κόσεν της Αυστρίας, όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Με ελάχιστη μπάλα (μόνο στο ξεκίνημα στις ασκήσεις συναρμογής), αλλά πάρα πολλή φυσική κατάσταση με ειδικές μετρήσεις πάνω στους παλμούς των ποδοσφαιριστών.

Υπό τις οδηγίες του γυμναστή του «τριφυλλιού» Δημήτρη Δανιηλίδη κάθε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού φορούσε ένα ειδικό ρολόι, το οποίο μετρούσε τους παλμούς του. Οι «πράσινοι» ήταν χωρισμένοι σε γκρουπ και έκαναν τέσσερα «1000άρια». Συνολικά δηλαδή 4 χιλιόμετρα σε περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Μύθος ο Τζόκοβιτς: Νίκησε τον Νόρι, πέρασε στον τελικό του Wimbledon και έγραψε ιστορία (3-1)

Τα γκρουπ είναι χωρισμένα ανάλογα με τους παλμούς του κάθε ποδοσφαιριστή. Το ζητούμενο ήταν να κάνουν αυτή την απόσταση σε συγκεκριμένη ώρα οι παίκτες και οι παλμοί τους να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους «φυσιολογικούς» του παλμούς.

Με βάση αυτό λοιπόν συν τον ρυθμό, προκύπτουν οι «πρώτοι». Το γκρουπ που ξεχώρισε βάσει των αποτελεσμάτων αποτελείται από τους Βαγιαννίδη, Σάντσες, Κρυπαράκο, Αλεξανδρόπουλο, ενώ το αμέσως επόμενο είχε τους Αϊτόρ, Παλάσιος, Καμπετσή και Σιδερά.

Λίγο παραπέρα δούλευε ξεχωριστά με τον γυμναστή τερματοφυλάκων το γκρουπ με τους πέντε τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού (Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Διούδη, Ξενόπουλο, Χριστογεώργο), ο οποίος τους είχε ετοιμάσει ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα με λάστιχα τα οποία «έδενε» στους παίκτες και τους τραβούσε δύναμη πίσω, όταν καλούνταν να κάνουν επέμβαση στα σουτ που δέχονταν.

Στο πρόγραμμα πήρε κανονικά μέρος ο Κρίστιαν Γκάνεα που ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του στην ποδοκνημική. Το αυριανό (Σάββατο 9/7) πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση στις 10:00 και στις 18:30.

Η ενημέρωση του Παναθηναϊκού:

«Με μονή προπόνηση συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Κόσεν της Αυστρίας. Το πρωί οι Πράσινοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες, αλλά το απόγευμα η προπόνηση ήταν αρκετά δυνατή, καθώς μετά την προθέρμανση και το rondo ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Στο πρόγραμμα εντάχθηκε και ο Γιάννης Κώτσιρας.

Ιδιαίτερη ήταν η προπόνηση για τους πέντε τερματοφύλακες της ομάδας, οι οποίοι είχαν αρκετά απαιτητικό έργο να επιτελέσουν, βάσει του προγράμματος που έβγαλε ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Μουντάκης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ